Objavljeno: maj 15 2015 02:38

SMESTAJ NA GOLIJI - VILA SELENA

Din

Objavljeno: maj 15 02:38
Pregleda: 6
Vila Selena jeste porodično seosko turističko domaćinstvo. Pozicionirano je u centru sela Rudno koje je smešteno na planini Goliji. Vila Selena se nalazi na 1100 m nadmorske visine. U okviru dvorišta porodične kuće, nalaze se tri objekta za izdavanje, Stara kuća i 2 Brvnare, koje posetiocu pružaju jedinstven utisak življenja na selu, zbog okoline koja ih okružuje. Pašnjaci i šume, sa puno krava i ovaca, koje stanovnici ovog sela čuvaju i proizvode sir i kajmak na tradicionalan način.
Objekat "Stara kuća" je napravljen tridesetih godina prošlog veka i u njemu su smeštene tri dvokrevetne sobe, kupatilo i TV - kamin sala. Dvokrevetne sobe u staroj kući su čiste i komforne, a pravo iz njih se izlazi u dnevnu sobu sa kaminom, koja u slučaju većeg broja posetilaca ima jedan trosed na razvlačenje.

Za sve one koji žele da osete čari male drvene planinske kućice, predlažemo Veliku Brvnaru, koja prima do 6 posetilaca. U potkrovlju kućice nalaze se 4 kreveta, dok se u prizemlju nalazi dodatni trosed na razvlačenje. Brvnara poseduje kompletno opremljnu kuhinju, kupatilo i funkcionalan dnevni boravak sa TV - om.

Manja brvnara je dvokrevetna sa 2 dodatna kreveta u potkrovlju i trosedom na razvlačenje u prizemlju što omogućuje ukupan boravak 4 osobe. Poseduje svoje kupatilo sa tuš kabinom. Dnevna soba ima mini kuhinju i TV.

Svim gostima Vile Selene, na raspolaganju je domaća kuhinja, koju vredni domaćini pripremaju od namirnica koje se uzgajaju u samom selu Rudno. Radi se o zdravoj proizvodnji povrća, voća i ostalih namirnica koje se koriste u pripremanju hrane kod nas. Način spremanja je porodična tajna, koja se prenosila sa kolena na koleno, a od specijaliteta tradicionalne kuhinje predlažemo pogaču, kačamak, proju, sir, kajmak i naravno suhomesnate proizvode, uz to naravno I domaću rakiju koja se u ovim krajevima pravi od šljive.

Očaravajuća priroda, vazduh koji puni pluća svežinom, huk rečice Brevine koji umiruje, su samo deo ovog predivnog planinskog mesta. Letnja šetnja kroz guste bukove, ili četinarske šume, očaravajuće jeseni sa milion boja, veoma snežne zime ili mirisna proleća, zovu svakog da prošeta stazama kojih je ovde nebrojano. Moramo da pomenemo građene vrednosti naseg kraja kao što su srednjevekovni manastiri koji se nalaze u blizini: Manastir Studenica, Manastir Gradac, Manastir Sopoćani , Manastir Ziča i mnogo manjih starih crkava.


Vila Selena predstavlja pravi seoski turizam u Srbiji - Posetite nas i uverite se u to
Ukoliko ovaj oglas prekrši Pravila Oglasa ili Sigurna trgovina
6
0653518644

Adresa:

Naš sajt koristi kolačiće. Klikom na "Slažem se" ili nastavkom korišćenja sajta slažete se za upotrebom kolačića. Ukoliko se ne slažete, možete promeniti podešavanja u vašem pretraživaču.

Više informacija