Objavljeno: feb 18 2023 10:11

DTMF Controller Relejni Kontroler

EUR

Objavljeno: feb 18 10:11
Pregleda: 11
Pomoću DTMF Kontrolera moguće je daljinsko upravljanje (paljenje i gašenje) različitih sistema telefonskim pozivom.
DTMF (Dual Tone Multi Frequency) tonski signali se koriste za signalizaciju preko telefonske linije, pritiskom na tastere telefona: 0,1,2,3,4,5,6,7,8,9,*,# se generišu DTMF tonovi koji se šalju u Kontroler gde se dekodiraju - prepoznaju i upravljaju sa izlaznim relejima.
Znači ako se mobilni telefon preko svog izlaza za slušalice poveže sa Kontrolerom moguće je preko tastature na telefonu upravljati sa relejnim izlazima - paliti i gasiti razne uredjaje,upravljati sistemima... primena je široka.

Najbolje od svega je to što je moguće upravljati uredjajima i bežično putem GSM mreže. Mobilni telefon se poveže preko svog izlaza za slušalice na ulaz DTMF u Kontroleru, telefon se podesi da izlazni tonovi budu izmedju 70 - 90% jačine zvuka i mora se u opcijama za podešavanje proširenja telefona gde se nalaze (bluetooth - handsfree) uključiti opcija za automatski odgovor na poziv.

Kad je sve to podešeno i Kontroler povezan sa napajanjem 12V - 1A i potrošači spojeni preko izlaznih releja ostaje nam jedino da sa svog ličnog mobilnog telefona pozovemo broj SIM kartice u telefonu koji je priključen na sistem, posle drugog ili trećeg poziva telefon na sistemu će automatsk da primi poziv i linija će biti otvorena, tada vi možete preko tastature svog telefona da upravljate relejima odnosno palite ili gasite povezane uredjaje. Po završetku operacije prekinete vezu, ponavljate isti postupak za narednu potrebu komandovanja - upravljanja.

Da ne bi mogao svako da upravlja sistemom, Kontroler je isprogramiran tako da postoje šifre (kombinacije tonova odnosno brojevi tastera) pomoću kojih se upravlja sa izlaznim relejima. Postoji glavna postavka šifri ali se uz prethodni dogovor može i promeniti po želji. Recimo ukucamo #1 palimo Relej1, ponovo ukucamo *1 gasimo Relej1 ... i tako kombinacijom tastera možemo upravljati sa sva četiri releja.

DTMF - odnosno tonsko biranje imaju većina mobilnih telefona, stariji imaju svi dok neki noviji imaju opciju u podešavanju da se dodatno uključe "DTMF tonovi", dok za pojedine "pametne telefone" postoje aplikacije "DTMF Tone Generator" koje se preuzmu sa interneta i instaliraju. Primena je široka i može se upotrebiti skoro svaki telefon, tako da pojeftinjuje izgradnju kompletnog sistema upravljanja.

Dimenzija pločice: 107mm x 75mm

Prodaje se DTMF Controller samo modul bez telefona cena 30 eura. 064/150-8409 Zoran
Ukoliko ovaj oglas prekrši Pravila Oglasa ili Sigurna trgovina
11
0641508409

Adresa:

Naš sajt koristi kolačiće. Klikom na "Slažem se" ili nastavkom korišćenja sajta slažete se za upotrebom kolačića. Ukoliko se ne slažete, možete promeniti podešavanja u vašem pretraživaču.

Više informacija