Kompanijski oglas Objavljeno: feb 24 2017 02:33

Cvekla Chioggia-organsko seme

Din

Objavljeno: feb 24 02:33
Pregleda: 2
Organska sorta, izuzetno je slatka i blaga. Seje se od aprila do novembra. Sazreva za 50 dana. Visokoprinosna. Zahteva suncan polozaj i lako, peskovito zemljiste. Organska sorta je u pitanju.
Luk je zreo kad lisće pozuti i povesi se. Cinjenica da cvekla sadrzi betanin i betain svrstava je u lekovito povrze koje cini krvne sudove zdravijim, regulise hipertenziju, smanjuje holesterol, podstice razmenu materija i stimulise efikasnije funkcionisanje jetre. U cvekli ima najvise vitamina C, pa karotina, zatim vitamina B1 i B2 i PP. Ovo povrce moze da se pohvali i gotovo čitavim spektrom minerala koji su neophodni coveku za zivot i optimalno funkcionisanje. Kalijum, natrijum, fosfor, kalcijum, magnezijum, gvozdje, sumpor, jod, brom, litijum, rubidijum, cezijum i stroncijum. Za razliku od ostalog povrca, sadrzi i odredjenu kolicinu kobalta a kobalt je neophodan u sintezi vitamina B12. Cvekla se cesto preporucuje kao izuzetno povrce protiv anemije. Razlog je visok sadrzaj antocijanina koji joj daje crvenu boju, a on stiti eritrocite i cini krvne sudove elasticnijim. Ova dvogodisnja biljka vretenastog korena spada u red najkorisnijih i najlekovitijih povrtarskih kultura. Cvekla spada u lako varljivo povrce koje se moze koristiti cele godine. Mogucnosti njene primene u kulinarstvu su velike. I to ne samo njenog podzemnog dela vec i zbog lista, koji je isto tako vredan kao i koren i moze se upotrebljavati u kulinarstvu kao spanac. Ovo je totalno organska sorta.
Kupujete 2 semenke, jos samo par semenki.
Pogledajte i ostale moje aukcije, hvala
Opis linka

Nena

Odeca 
Poseti stranicu naše prodavnice

Partizanska

0652103550

Ukoliko ovaj oglas prekrši Pravila Oglasa ili Sigurna trgovina

Naš sajt koristi kolačiće. Klikom na "Slažem se" ili nastavkom korišćenja sajta slažete se za upotrebom kolačića. Ukoliko se ne slažete, možete promeniti podešavanja u vašem pretraživaču.

Više informacija