Objavljeno: feb 14 2023 09:49

Impulsni Relej

EUR

Objavljeno: feb 14 09:49
Pregleda: 3
Digitalni Impulsni Relej predstavlja elektronski sklop pomoću kojeg je moguće upravljati , paliti i gasiti uredjaje datim impulsom (tasterom).

Impulsni relej ima dva stanja (označava se kao bistabilan). Kada nema struje, relej ostaje u poslednjem stanju, dok prvi impuls na kalem uključuje relej, sledeći impuls ga isključuje.

Prednost ovog sklopa je to da se može koristiti u centralizovanom sistemu za kućnu automatizaciju. Na digitalni impulsni relej ne utiče električni šum, a konekcija između tastera i kola se može postići kablom bez zaštite bilo koje dužine.

Recimo za paljenje sijalica se umesto prekidača može koristiti impulsni relej, ovde je zgodno to što se može povezati više tastera paralelno i upravljati sa rasvetom iz više prostorija ili različitih mesta, znači jednim pritiskom na bilo koji taster se pali svetlo dok ponovnim pritiskom na bilo koji taster se gasi svetlo.

Sklop se napaja sa 12V jednosmerne struje, dok izlazni kontakti releja su slobodni (neovisni o naponu napajanja) tako da se može upravljati sa bilo kojim DC ili AC naponom max. 10A, kontrolna crvena LED služi za indikaciju stanja izlaznog kontakta (svetli kada je aktivan).

Dimenzija pločice 65 x 50 mm

Cena 8 eura, za više informacija kontakt 064/150-84-09 Zoran
Ukoliko ovaj oglas prekrši Pravila Oglasa ili Sigurna trgovina
3
0641508409

Adresa:

Naš sajt koristi kolačiće. Klikom na "Slažem se" ili nastavkom korišćenja sajta slažete se za upotrebom kolačića. Ukoliko se ne slažete, možete promeniti podešavanja u vašem pretraživaču.

Više informacija