Objavljeno: mar 11 2019 11:48

Moj Beograd

Objavljeno: mar 11 11:48
Pregleda: 2
Moj Beograd“ je luksuzna knjiga sa 208 stranica i sa blizu 200 umetničkih fotografija izabranih iz fonda od oko 200.000 snimaka koji su rađeni isključivo za ovu priliku. Pored srpskog, pojavilo se i izdanje na engleskom jeziku. Knjiga ima tvrde korice sa plastificiranom omotom i nalazi se u kutiji od mikrovala sa trodimenzionalnim naslovom. 

Snimanje je trajalo dvanaest meseci kako bi u monografiji Beograd bio predstavljen kroz sva četiri godišnja doba. Za snimanje, Zamurović je konstruisao specijalan vazdušni brod, hibrid balona jednoseda i motora paraglajdera. To ovoj knjizi daje jedinstven autorski pečat jer prikazuje naš grad iz jedne potpuno nove perspektive. 

Na 58. Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu stručni žiri ULUPUDS-a i Beogradskog sajma odabrao je najbolju foto-monografiju na Sajmu knjiga 2013. godine i dodelio nagradu Dragoljubu Zamuroviću za foto-monografiju „Moj Beograd“. 

Zvaničnici Srbije, kao i predsednici Crne Gore i Kazahstana, koriste naše knjige o Srbiji, Crnoj Gori i Kazahstanu kao zvaničan poklon prilikom protokolarnih susreta. Takođe, gradonačelnici Sarajeva, Kazanja i Novog Sada poklanjaju svojim sagovornicima naše knjige. Sigurni smo da će i ova monografija Beograda biti najlepši poklon koji će gosti našeg grada poneti sa sobom. 

Foto-monografija Dragoljuba Zamurovića idealna je kao poklon za sve ljubitelje srpske prestonice koji će sasvim sigurno uživati u Beogradu koji do sada nisu videli. 

Foto-monografija „Moj Beograd“ sadrži dve grupe fotografija autora Dragoljuba Zamurovića:
Fotografije Beograda snimljene iz vazduha, najvećim delom iz balona. 
Fotografije najznačajnijih kulturno-istorijskih spomenika, parkova, muzeja i drugih znamenitosti.
Ukoliko ovaj oglas prekrši Pravila Oglasa ili Sigurna trgovina
2

Naš sajt koristi kolačiće. Klikom na "Slažem se" ili nastavkom korišćenja sajta slažete se za upotrebom kolačića. Ukoliko se ne slažete, možete promeniti podešavanja u vašem pretraživaču.

Više informacija