Napravite Mojtrg nalog i dobijte 5.000 dinara!

Sadnice maline Vilamet,Fertodi,Polka,glen,miker i tulamin

0 Din

15 Din

Prodaje se od: Milan Andric 13 jan 11:11 Izbrišite, promenite ili obnovite Vaš oglas
Prodajem sadnice maline vilamet americki izuzetnog kvaliteta i genetike. Sadnice su dobijene iz brandusa(korena) poreklom iz Kalifornije. Americki Vilamet je malina koja ima vise rodnih grana na odredjenoj visini i daje plodove koji su krupniji i samim tim znatno veci broj plodova po izdanku u odnosu na Vilamet koji je poreklom iz Holandije , Francuske, Svajcarske i ostalih vilameta. Pa samim tim i znatno veci prinos, kao sto se moze videti na slikama u proizvodnom zasadu.
Sadnice se pripremaju iz maticnjaka koji se uredno tretira odgovarajucim agrotehnickim merama. Sadnice prodajem dugi niz godina na trzistu srbije i inostranstva. Sadnice mozete rezervisati i poruciti kako za jesenju tako i za prolecnu sadnju. Dugogodisnja prozivodnja i plasman sadnica u skoro celoj Srbiji i okolini su najbolji garant i pokazatelj kvaliteta ove izuzetno profitabilne vrste vilameta.


Malina polka je poreklom iz Poljske. To je stalnoradjajuca sorta koja plodonosi u prvoj godini od sredine jula pa do prvih mrazeva u kasnoj jeseni . Prinosi su neverovatni kao i krupnoca ploda koja dostize i do 8g tezine. U prvoj godini plodonosi i daje do 1,5kg po zasadjenoj sadnici dok u drugoj i narednih godina prinosi dostizu i do 3 kg po sadnici. Osnovna i jedina razlika u odnosu na polanu sto ima znatno krupniji plod pa prema tome i znatno veci prinos. Vrhunski strucnjaci smatraju da je polka kako oni kazu buducnost malinartstva u svetu i kod nas zbog izvanrednih karakteristika kako genetski tako i kvalitetom i krpupnocom ploda.

Fertodi zamatos je novija sorta maline koja je trenutno najtrazenija u srbiji, poreklom je iz Madjarske. Daje veoma visoke prinose, plodovi su krupni, veoma ukusni i pogodni za zamrzavanje. Plodonosi od sredine juna do kraja jula. Ima veoma jak koren i izdanak koji su veoma otporni na dosadasnje bolesti maline tako da se uspesno gaji i u ravnicarskim i u brdovitim predelima srbije.
Sadnice imaju razvijen i jak koren i dovoljno debele izdanke koje obezbedjuju odlican prijem sadnica.

Malina tulamin je trenutno najtrazenija sorta maline koja se plasira na domace i inostrano trziste u svezem stanju. Izuzetno je rodna sorta, plod moze biti svez nepromenjen u pakovanju do deset dana. Plod je izuzetno krupan i cvrst dostize tezinu do 7 grama. Plodonosi od druge polovine juna do pocetka avgusta otporna je na ozegotine lista i bolesti maline tako da zasadi dugo plodonose.
Sadnice su sa dobro razijenim korenovim sistemom koji omogucava odlican prijem.

Malina miker je izuzetno rodna sorta sa dugim rodnim granama koje daju krupan, cvrst i veoma aromatican plod, pogodna je za svezu upotrebu kao i u zamrznutom stanju. Zbog svojih karakteristika ploda na trzistu postize visu cenu od ostalih sorti maline.
Sadnice su propisane debljine i imaju dobro razvijen korenov sistem koji omogucava dobar prijem i pun rod zasada u prvoj godini polodonosenja.

Sadnice mozete naruciti kako za jesenju tako i za prolecnu sadnju. Prilikom kupovine sadnica dobijate uputstvo kako
Ka vrhu