Objavljeno: okt 29 2020 11:42

Antifriz tester

Din

Objavljeno: okt 29 11:42
Pregleda: 3
Antifriz tester

Refraktometar je uređaj koji omogućava određivanje fizičkih svojstava tečnosti merenjem indeksa loma na granici medijuma.

Ovo vam omogućava da odredite:

- nivo baterije

- tačka zamrzavanja tečnosti za pranje

Profesionalni refraktometar za merenje operativnih fluida automobila, kamiona i autobusa.

Namenjen je određivanju tačke smrzavanja tečnosti za pranje vetrobranskog stakla, propilen glikola i rashladne tečnosti etil glikola. Takođe daje raspon gustine elektrolita.

Komplet sadrži pipetu za uzorkovanje i krpu za čišćenje.

Sve je upakovano u čvrstu plastičnu kutiju.

Upotreba

Merenje tečnosti

- Napijte malu količinu tečnosti pomoću pipete.

- Podignite ploču za raspršivanje i nanesite 2-3 kapi tečnosti na prizmu uređaja.

- Spustite ploču za posipanje tako da ravnomerno raspoređuje ispitivanu tečnost po površini prizme.

Ne bi trebalo da postoje vazdušni mehurići koji bi mogli izobličiti merenje.

- Sačekajte oko 30 sekundi da tečnost dostigne temperaturu uređaja, a zatim usmjerite difuznu ploču prema izvoru svetlosti, pogledajte u okular.

Ako slika u okularu nije jasna, podesite fokus rotiranjem prstena za fokus. Granica između tamnog i svetlog područja određujeće svojstva date tečnosti očitane na odgovarajućoj skali.

Ako se ispituje elektrolit akumulatora, očitanje se mora izvršiti na skali označenoj simbolom baterije. Rezultat je dat u kg / l, a skala je dodatno opisana nivoima baterije. Ako granica padne u području opisanom "DOBRO", to znači da bateriju nije potrebno napuniti; „FAIR“ - punjenje još uvek nije neophodno, ali može biti potrebno uskoro; "RECHARGE" - potrebno je punjenje baterije.

Ako se testira tečnost na bazi propilen glikola, tačka zamrzavanja može se očitati na skali opisanoj „PROPILEN“.

Ako se testira test na bazi etilnog alkohola, tačka zamrzavanja može se očitati na skali opisanoj "ETHIENEN".

Ako se ispituje fluid za pranje vetrobranskog stakla, tačka zamrzavanja može se očitati na skali označenoj simbolom za pranje.

Kalibracija instrumenta:

Upozorenje! Umeravanje treba da se vrši na temperaturi okoline od 20 ° C. Takođe proverite da li je instrument dostigao temperaturu okoline. Ispravnost merenja mora se proveriti pre svakog merenja. Da biste to učinili, koristite destilovanu vodu i izmerite kako je gore opisano. Granica svetlog i tamnog područja treba da se poklapa sa linijom koja je označena sa "VODINA".
Ukoliko ovaj oglas prekrši Pravila Oglasa ili Sigurna trgovina
3

Naš sajt koristi kolačiće. Klikom na "Slažem se" ili nastavkom korišćenja sajta slažete se za upotrebom kolačića. Ukoliko se ne slažete, možete promeniti podešavanja u vašem pretraživaču.

Više informacija