Objavljeno: dec 07 2021 10:55

Rick Nelson - Memphis Sessions

Din

Objavljeno: dec 07 10:55
Pregleda: 8
Rick Nelson - Memphis Sessions
Izdanje Suzy, Epic, EPC 57032, 1986

Rick Nelson je objavio 24 originalna studijska albuma, jedan original živi album, nekoliko kompilacijskih i 94 singla. Imao je bogatu pevačku i glumačku karijeru. Sećam ga se iz western filma "Rio Bravo". Ovaj album je imao nekih problema sa izdavačem Epic 1979, tada je u nazivu trebalo da stoji i Rockabilly Renaissance, ali je posle Ricky-eve smrti, ipak objavljen, nešto malo izmenjen u odnosu na originalnu zamisao.
Rick Nelson je poginuo u avionskoj nesreći 31. decembra 1985, putujući sa bendom na koncert koji je trebao da održi u Dalasu, u Teksasu. Poginulo je svih sedam putnika, osim dva pilota.

Zanimljivo je to da su ga svi nazivali imenom Ricky i kada je napunio 21. godinu, odlučio je da izbaci to slovo "y" iz imena i da se zove samo Rick, iako su ga mnogi savetovali da to ne čini, kao zvezda u usponu. Tek u povratničkoj turneji 1985. odlučio je da vrati to "y" u svom imenu.

Ploča je očuvana, vidi se na slikama, slabo slušana. Napomenuću i ovde samo da su i ostale moje ploče koje se prodaju, preživele nekoliko selidbi i premeštanja te da je moguće da se to vidi na omotima, ali unutrašnjost je sasvim u redu.

Ploču šaljem Post Expresom ili kako je već lakše, nakon izvršene uplate na moj tekući račun (rok isporuke zavisi samo od brzine pošte). Troškove dostave plaća kupac.
Ukoliko ovaj oglas prekrši Pravila Oglasa ili Sigurna trgovina
8

Adresa:

Naš sajt koristi kolačiće. Klikom na "Slažem se" ili nastavkom korišćenja sajta slažete se za upotrebom kolačića. Ukoliko se ne slažete, možete promeniti podešavanja u vašem pretraživaču.

Više informacija