Objavljeno: dec 02 2020 11:24

Montažne demontažne hale Argus Inženjering

EUR

Objavljeno: dec 02 11:24
Pregleda: 2
MAGACINI

Gradnja magacinskih hala u konstruktivnom smislu je najjednostavnija. Neki od zahteva koji se stavljaju pred projektanta su sledeći:

• Protivpožarni zahtevi – obično su veći nego kod proizvodnih hala za isti materijal koji se skladišti
• Problematika prirodnog svetla – obično je potrebno malo svetla, ali u visini, tako da su kod ovih hala popularni visoko postavljeni uski prozori ili svetlosne trake u krovu (koje su problematične u smislu propuštanja kiše)
• Visina objekta – uvek je pitanje do koje visine da se ide sa magacinom. Najosnovnija visina koja se koristi za rad sa običnim viljuškarom je 6m. Kada se rade ozbiljnija skladišta srednje visine koriste se visine od 8-12m za rad sa regalnim viljuškarima. Kod većih visina od 12m, najčešće se planira da regali koji se nalaze inače u magacinu postanu nosiva konstrukcija za zidove i krov magacina, a opsuživanje je obično regalnim dizalicama. Ovakva skladišta sa regalnim dizalicama su skupa i jedino su isplativa ako rade u potpuno automatizovanom režimu sa prethodnom logističkom optimizacijom
• Međuspratne konstrukcije – kod neke robe koja je kabasta i nema jasno definisanu formu i pakovanje odlučujemo se za donji deo magacina i spratni deo magacina. U donjem delu se skladište teži elementi, a laki elementi i ambalaža na spratu koji se formira tako što se napravi čelična međuspratna konstrukcija-platforma na koju se roba najčešće
Ukoliko ovaj oglas prekrši Pravila Oglasa ili Sigurna trgovina
2
0648520420

Adresa:

Naš sajt koristi kolačiće. Klikom na "Slažem se" ili nastavkom korišćenja sajta slažete se za upotrebom kolačića. Ukoliko se ne slažete, možete promeniti podešavanja u vašem pretraživaču.

Više informacija