Objavljeno: sep 16 2022 04:49

Prodaja

Din

Objavljeno: sep 16 04:49
Pregleda: 5
ISKORAK ANĐELA
700.00 рсд
Rjuići Jonejama
Romantična priča o ljubavi – svojevrsni prozni “Praznik u Rimu” Dalekog istoka
Dvadeset jednogodišnja Noriko Iši slučajno upoznaje Australijanca Džordža, čiji je vodič u Tokiju  tokom tri dana. Posle rastanka na aerodromu, Noriko počinje da Džordžu piše pisma, koje mu ne šalje, već pisma postaju njen intimni dnevnik, koji nikome ne pokazuje. Neprekidno razmišlja o tome kako da ode u  Sidnej, gde Džordž živi, ali se razočarava kada saznaje da je Australijanac oženjen I da ima porodicu. Očajna, Noriko ide iz greške u grešku, da na kraju pristane na brak sa mladim Japancem, koji joj uopšte ne odgovara, i sa kojim odlazi na medeni mesec u Sidnej. Noriko tamo, posle dodatnog razočarenja s mužem, beži iz hotela, da bi videla Džordža, a za njom, pošto je prijavljeno da je kidnapovana, traga australijska policija. Knjiga je napisana na osnovu istinitog događaja, na osnovu koga je snimljen i američko-japanski film “Zapaljeno nebo”, u kome glavnu ulogu igra Rasel Krou.
O autoru
Rjuići Jonejama je pseudonim stranca, australijskog državljanina, koji je u Tokiju pisao o Japanu za australijske medije. Za pseudonim je uzeo ime kontroverznog japanskog političara, koji je kasnije bio smenjen i osuđen zbog seks skandala.
Roman “Iskorak anđela” napisan je po istinitom događaju, kada je u decembru 1992. u Sidneju nestala Japanka, koja je tamo bila na medenom mesecu sa svojim mužem Japancem. Za nestalom nevestom danima su tragali i australijski i japanski policajci, koji su došli u Australiju, da bi se na kraju otkrilo da je nevesta iz hotela, u kome je bila sa mužem na medenom mesecu, pobegla u motel, gde je imala zakazani sastanak sa ljubavnikom koji je trebalo da stigne iz Japana, ali nije došao.
Taj neobični događaj, inspirisao je i američke filmske stvaraoce, koji su, u koprodukciji sa Japancima, snimili film “Zapaljeno nebo” u kome Rasel Krou igra Amerikanca, koji slučajno upoznaje Japanku-nevestu, sa njom bude umešan u pljačku banke i onda zajedno beže.

Ukoliko ovaj oglas prekrši Pravila Oglasa ili Sigurna trgovina
5

Adresa:

Naš sajt koristi kolačiće. Klikom na "Slažem se" ili nastavkom korišćenja sajta slažete se za upotrebom kolačića. Ukoliko se ne slažete, možete promeniti podešavanja u vašem pretraživaču.

Više informacija