Bendžamin tamno zeleni

Prodaje se od: Maya 19 jul 17:59 Izbrišite, promenite ili obnovite Vaš oglas
Cena:

1 900 Din

Lokacija: Beograd
Oprema : Cveće
Benjamin-bendžamin tamno zeleni
Lepo razvijena krošnja.
Odličan je za veće prostorije, kancelarije, restorane. . .
Ulepšajte svoj životni prostor.
Visina sa saksijom 58 cm

Zahteva dosta svetlosti (prošarani listovi mnogo više od zelenih), ali od direktnog sunca je treba sklanjati. Ako je na tamnom mestu biljka će se prilagoditi vremenom, ali će mnogo sporije da raste. Idealna pozicija je južna strana i bez čestog pomeranja(tada listovi opadaju ), ali se povremeno saksija okreće ka svetlu.

Zimi treba obezbediti 14-18, a leti 25 stepeni. Od grejnoj tela odmaknuti saksiju 1-2 metra, jer usled prevelike toplote i suvog vazduha pojačano otpadaju listovi. U proleće se može izneti napolje u hladovinu, ali kada se u jesen vrati unutra tada dobar deo listova opadne. Što je zemlja rastresitija koren se brže i lakše razvija i bendžamin brže raste. Ne voli male saksije, tada odbacuje lišće. Presađivanje mladih biljaka u veću saksiju, treba obaviti na proleće, dok se kod starih i velikih menja samo gornji sloj zemlje.

Leti se zaliva vodom 2-3 puta nedeljno, a zimi na 10 dana.
Prihranjuje se rastvorom za zelene biljke na 2 nedelje od marta do novembra. Može da se povremeno doda voda u kojoj je kuvana kopriva, blitva ili spanać, to je odlično prirodno đubrivo koje sadrži dosta gvožđa i listovi dobijaju sjajnu zelenu boju.

Isključivo lično preuzimanje.
Nema posećenih oglasa
Ka vrhu