Dostojevski-Knjiga o Isusu Hristu

Oglas preduzeća. Prodaje se od: Knjižara Sigma 07 feb 10:27 Prijavi se na tvoj nalog prodavnice da izvršiš promene
Cena:

2 000 Din

Lokacija: Beograd
Priredio Ljubomir Ranković

Među dokumentima u književnoj zaostavštini Dostojevskog pronađena je zabeeška: , ,Napisati knjigu o Isusu Hristu". Zabeleška je nastala po završetku romana , ,Braća Karamazovi" odnosno pred samu smrt slavnog pisca.

Zato se ne zna tačno kakvu je knjigu Dostojevski imao u planu, da li bi to bio nastavak , ,Braća Karamazovi" ili posebno delo o Isusu Hristu.

Tako se slavni ruski pisac upokojio a da nije znao da je on već napisao svoje najveće književno djelo , ,Knjigu o Isusu Hristu" jer je 20 hiljada strana koje je za života napisao ustvari odigralo važnu misionarsku i prosvetiteljsku ulogu.

Knjiga , ,Dostojevski Knjiga o Isusu Hristu" podeljena je u sedam poglavlja: Isus Hristos, Rođenje Isusovo, Čovek – vrline i svojstva, Crkva, Porodica, Veliki Inkvizitor i Narod je telo Božje. Na kraju ovog dela nalazi se devet knjiga koje su pravi dragulji Biblije, a koje su u celini štampane u ovom izdanju – Knjiga o Ruti, o Jestiri, Pesma nad pesmama, Knjiga proroka Jone, Poslanica Rimljanima, Efescima, Kološanima, Filimonu i Prva Petrova poslanica.

Na 350 strana Knjige, pored tekstova Dostojevskog, idu i propratni delovi Starog i Novog zaveta.Povez : tvrd

Strana : 350

Format : 22 cm

Pismo : ćirilica

Knjiga o Isusu Hristu

Nema posećenih oglasa
Ka vrhu