RUČNO IZRAĐEN I OSLIKAN AUSTRALIJSKI BUMERANG

Prodaje se od: Rina 10 sep 19:36 Izbrišite, promenite ili obnovite Vaš oglas
Cena:

9 000 Din   15 600 Din

Lokacija: Kragujevac
*** RASPRODAJA! ***

*** UNIKATAN BUMERANG ČUVENOG ABORIDŽANSKOG UMETNIKA DŽERALDA MEKGREGORA ZA SAMO 9.000 DINARA! ***

Originalan i UNIKATAN, NOV (NEKORIŠĆEN) australijski BUMERANG izrađen od australijskog bagrema tzv. brigalow-a, sa drvenim postoljem predstavlja RUČNI RAD poznatog aboridžanskog umetnika Džeralda Mekgregora (engl. Gerald McGregor) koji ga je i RUČNO OSLIKAO.

Bumerang je deo unikatne kolekcije ovog umetnika i svaki bumerang iz kolekcije ima drugu sliku na sebi.

DIMENZIJE:

BUMERANG:

Dužina bumeranga je 40 cm, ali, zbog zakrivljenosti, od vrha jednog do vrha drugog kraka dužina je 37 cm. Širina je na krajevima 5 cm, a u središtu 6,5 cm. Debljina bumeranga je 1 cm.

POSTOLJE:

Dužina postolja je 35 cm, širina 7 cm, a debljina 1,5 cm.

MATERIJAL: endemska autohtona vrsta australijskog bagrema Acacia harpophylla, poznata pod aboridžanskim nazivom BRIGALOW koji su usvojili australijski doseljenici.

Prednja strana: Na prednjoj strani umetnik je oslikao kengura u skoku i aboridžanske simbole, gde se nalaze i inicijali (potpis) umetnika. Prednja strana je lakirana što joj garantuje dužu očuvanost.

Zadnja strana: Na poleđini bumeranga se nalazi pečat sa brojem 14 koji označava broj u kolekciji. Na poleđini se takođe nalazi i nalepnica-certifikat sa podacima i fotografijom umetnika, i opisom materijala od kojeg je bumerang izrađen.

Postolje: Na drvenom postolju se nalazi metalna gravirana pločica sa sledećim podacima: HAND PAINTED BY ABORIGINAL ARTIST GERALD MCGREGOR, QUEENSLAND, AUSTRALIA (srp: ručno oslikao aboridžanski umetnik Džerald Mekgregor, Kvinslend, Australija).

Bumerang je kupljen u Australiji od samog umetnika. Osim kao umetničko delo, bumerang je potpuno funkcionalan i kao bacačko oružje/oruđe.Sva pitanja postavite pre kupovine da ne bi dolazilo do nesporazuma.
Nema posećenih oglasa
Ka vrhu