Mali auto
Sedan
Hedžbek
Karavan
Kupe
Kabriolet
SUV
Minivan

Gume i felne - prodaja novih i polovnih guma i auto felni

Gume i felne su jedne od najvažnijih auto komponenti, pre svega zbog sigurnosti ali felne mogu da dodatno da poboljšaju opšti utisak o automobilu. Auto gume mogu biti zimske, letnje i univerzalne a u zavisnosti od tipa i veličine felni zavisi i njihova cena. Na stranici Gume i felne možete pronaći oglase za prodaju kako novih tako i polovnih auto guma i felni u svim veličinima i od svih proizvođača.


Gume i felne - Letnje auto gume


Letnje gume pružaju mnogo bolje ponašanje i udobnost pri vožnji na putu tokom letnjeg perioda. One sadrže relativno tvrdi sastojak koji se omekšava pri blažim temperaturama. Letnje gume imaju manji broj pora nego zimske, pa po tome možete i da ih prepoznate. Postavljaju se od aprila i kada temperatura prelazi 7 stepeni i kada više nema poledica i snega na kolovozima.


Lako letnje gume dobro funkcionišu u većini vremenskih uslova, one nisu pogodne za oštrije, hladnije klimatske uslove, pa je apsolutna preporuka da potražite da kupite i zimske gume.


Gume i felne - Zimske auto gume


Zimske gume možete prepoznati po pahuljici koja se nalazi na njihovoj spoljašnjoj strani. Ona pokazuje da guma zadovoljava kriterijume sigurnosti u zimskim uslovima. Zimske gume pružaju superiorno i olakšano kočenje na blatu i na snegu. Koriste se u periodu od 1. novembra do 1. aprila a pogotovo kada temperatura padne ispod 7 stepeni Celzijusevih i kada su klizavi kolovozi jer smanjuju zaustavni put kočenja.


Potrebno je da vodite računa kako koristite auto i na koji način kočite i gde vozite kako biste povećali životni vek svojih pneumatika. Takođe, adekvatno čuvanje guma do sledeće sezone isto utiče na očuvanje kvaliteta.


Auto felne


Auto felne drže gumu na mestu tako da vozilo može da funkcioniše. Sa toliko puno veličina i dostupnih stilova, možda se pitate koja je razlika među njima, kako felne funkcionišu i da li su razlike važne.


Felne imaju dvojaku ulogu - smanjuju trenje i obezbeđuju pologu. Felne su važan deo točka jer se rotiraju oko šipke koja se zove osovina. Neko trenje je potrebno da bi se pokrenuli točkovi i to se dobija u kontaktu gume sa podlogom. Felne uvećavaju primenjenu silu, što obezbeđuje polugu. Veličina poluge zavisi od toga koliko su velike felne. To utiče na performanse vašeg vozila.


Felne - zašto su važne


Mnogi vozači se interesuju za felne pre svega zbog njihovog estetskog izgleda. Ukoliko promenite stil ili veličinu felni automatski ste dobili novi izgled vašeg automobila. Veće felne utiču na to vozilo izgleda snažnije i sportskije u odnosu na manje felne.


Felne su važnije od toga da vaš auto izgleda dobro. Dobre auto felne poboljšavaju performanse automobila i obezbeđuju ugodniju vožnju. Promena veličine felne utiče na prijanje, kočenje, ubrzanje, kalibraciju brzinometra itd. Zbog toga je od izuzetne važnosti da izaberete adekvatne felne za vaš automobil i da ih namesti stručno lice.


Na sajtu Mojtrg.rs možete da pronađete felne kao i sve tipove auto guma i (zimske, letnje, univerzalne) gume po povoljnim cenama kao i da oglasite prodaju istih na ovoj stranici.
Ka vrhu

Naš sajt koristi kolačiće. Klikom na "Slažem se" ili nastavkom korišćenja sajta slažete se za upotrebom kolačića. Ukoliko se ne slažete, možete promeniti podešavanja u vašem pretraživaču.

Više informacija