Kupovina automobila - polovni i novi automobili - Srbija

Kupovina automobila, pogotovo prvog automobila, predstavlja jednu od najvažnijih kupovina koju ćete imati u životu. Često i vrlo radosna kupovina, da imate svoj automobil i sloboda koju dobijate na taj način da možete ići gde god i kad god to želite. Na stranici Kupovina automobila možete videti oglase naših korisnika koji žele da kupe automobil i da postavite vaš oglas, takođe. Na taj način korisnici obično brže dođu do željenog vozila u odnosu na one korisnike koji samo gledaju oglase za prodaju vozila. Prodavci automobila posećuju ovu stranicu i kontaktiraju potencijalne kupce.

Kupovina automobila - proces

Danas je postalo uobičajeno da skoro svako ima automobil. Nije retkost da porodice imaju i više od jednog automobila. Zbog toga je tržište automobilske industrije izuzetno aktivno, čak i u kriznim vremenima. To važi kako za nove automobile a pogotovo za polovne automobile.

Kupovina automobila je proces koji se najčešće može podeliti u više koraka. Na početku potencijalni kupac je doneo odluku o kupovini automobila, ima za to predviđen budžet i počinje da gleda oglase. Neki sajtovi nude korisnicima samo da gledaju oglase prodavaca automobila, bez obzira da li su polovni automobili ili novi automobili, dok drugi oglasnici poput Mojtrg.rs korisnicima koje zanima kupovina automobila nude mogućnost da postave oglas gde će navesti relevantne informacija o tome šta ih zanima.

Kupovina automobila - društveni mediji

Mnogi od nas imaju nalog na raznim društvenim medijima pa možete iskoristiti doseg koji imaju da postavite i tamo vaš oglas za kupovinu vozila. Može da se desi da neko iz vaših kontakata baš prodaje auto koji vas zanima ili ga podstaknete da ga proda. To je često dobra opcija jer ćete kupiti auto od osobe koju poznajete. To ne isključuje mogućnost da bude nekih nepreviđenih iznenađenja ali su šanse za to dosta manje nego kada kupujete od nepoznate osobe.

Kupovina automobila - auto placevi

Pored oglasnika i društvenih medija, kupovina automobila se često obavi i na auto placevima. Ima ih sve više, najčešće su to vozila iz uvoza. U zavisnosti od auto placeva, različita je veličina ponude i cene kao i mogućnost dobijanja garancije. Kupovinom sa proverenih auto placeva dobijate određenu sigurnost u odnosu na kupovinu direktno od fizičkog lica koga ne poznajete ali obično su cene na auto placevima i veće.

Kupovina automobila - provera i dokumentacija

Bez obzira na koji način ste došli do vozila koji želite da kupite, svaka kupovina automobila bi trebala da se sastoji i od provere samog vozila i propratne dokumentacije. Čak i onda kada kupujete od osobe koju poznajete ili kada auto izgleda lep "na oko". Proveru automobila je preporučljivo izvršiti ili u auto servisu koji inače koristite i u koji imate poverenja ili u ovlašćenom servisu za tu marku vozila. Dokumentacija je posebno bitna da biste znali da je vozilo legalno pogotovo za ona vozila iz uvoza i kako je automobil održavan.

Iako su ovo mnogima sve poznati saveti, vrlo često ih ljudi ne primenjuju u praksi iz raznoraznih razloga.


Ka vrhu