Kompanijski oglas Objavljeno: apr 08 2017 07:42

Bastenski hibiskus-Hibiscus syriacus-seme

Din

Objavljeno: apr 08 07:42
Pregleda: 126
To su uglavnom grmovi ili omanje listopadno drvće, naraste u visinu od 1-3 m i oko 4 m u širinu. List je tamno zelene boje, većinom trokrako nazubljen, veličine do 10 cm i širine do 6 cm. Veoma kasno olista, tek negde polovinom ili krajem maja. Cvate kroz cijelo leto, od juna do avgusta. Cvetovi su široki 5-7 cm, jednostruki ili dupli, u bijeloj, ružičastoj ili ljubičastoj boji. Cvetovi se otvaraju samo po sunčanom vremenu. Najviše mu odgovara sunčano i toplo stanište zaklonjeno od vetra.

Voli bogato zemljište, dobro drenirano, ali uspeva i u svakoj zemlji na sunčanom položaju. U zavisnosti od toga u kakvom je zemljištu, potrebna je dodatna prihrana u proleće kako bi bogatije cvatala. Zbog istih razloga traži i redovno prolećno orezivanje, tako što treba odseći sve prošlogodišnje izboje do iznad trećeg pupa od početka grananja. Pri tom treba voditi računa o tome da posljednji pup bude okrenut prema napolje - iz grma kako bi se osigurala prozračnost. Tom prilikom treba odstraniti i sve oštećene grane, kao i one koje se ukrštaju ili dodiruju.

Biljka bolje napreduje ako je korijen u senci a stablo na suncu, pa se preporučuje letnje zagrtanje-malčiranje ili sadnja nekih pokrivača tla. Može se saditi zajedno sa trajnicama ili samostalno, ali i kao živa ograda jer odlično podnosti orezivanje.

Ova vrsta hibiskusa je vrlo otporna na niske temperature, odlino podnosi čak i naše kontinentalne minuse. Samo mlade biljke hibiskusa osetljive su na mraz. Ne smetaj joj ni gradska zagađenja, ali je neotporna na manjak kalijuma u zemlji. Taj nedostatag ogleda se u slaboj cvetanju i sitnijim cvetovima, pa se preporučuje da se pre cvetanja obavi prihrana đubrivima koja ovu supstancu sadrže.

Bolje je da baštenski hibiskus sadite na proleće. Baštenski hibiskus leti cveta oko četiri nedelje u zavisnosti od sorte u periodu od jula do septembra.
Kupujete 2 sveže semenke.
Saljem preporuceno posle uplate na racun +46 din postarina.
✰ ˚ • 。° . ★ ˛ ˚ ✰ ˚ • 。° ★˚ • 。° ✰ ˚ • 。
, * ˛ ˚ Pogledajte i pratite moje aukcije ˛, *
。 ★ * uvek nesto novo i zanimljivo : )! ★
˚ • 。° . ★ ˛ ˚ ˛ ˚ ✰ ˚ • 。° . • ° ★ ˚ • 。°
Opis linka

Nena

Odeca 
Poseti stranicu naše prodavnice

Partizanska

0652103550

Ukoliko ovaj oglas prekrši Pravila Oglasa ili Sigurna trgovina

Naš sajt koristi kolačiće. Klikom na "Slažem se" ili nastavkom korišćenja sajta slažete se za upotrebom kolačića. Ukoliko se ne slažete, možete promeniti podešavanja u vašem pretraživaču.

Više informacija