Napravite Mojtrg nalog i dobijte 5.000 dinara!

Opšti uslovi i pravila oglašavanja

Pravila za oglašavanje

Lično oglašavanje

MojTrg.rs privatni oglasi su za individualna lica koja imaju pravo da sklapaju dogovore po pravilima Organizacije za zaštitu potrošača.

MojTrg zadržava pravo da odredi kada koji oglas spada u lični oglas.

Biznis oglašavanje

Biznis oglašavanje odnosi se samo na oglašavanje za kompanije. MojTrg.rs zadržava pravo da odluči kada je oglas kvalifikovan kao oglas kompanije.

Usluge

Objavljene usluge moraju biti u saglasnosti sa Zakonom i regulativama u odgovarajućoj delatnosti u Srbiji. Kada postavljate oglase za usluge morate dokazati da ne narušavate iste.

Kategorizacija

Vaš oglas treba da bude stavljen u kategoriji koja najbolje opisuje Vaš proizvod ili uslugu. Ovo su neke stvari koje imajte na umu kada predajete oglas:

 • Vaš oglas može biti obrisan ako nije u odgovarajućoj kategoriji.
 • Nije dozvoljeno da oglašavaš više predmeta koji pripadaju nekoliko kategorija u jednom oglasu. Moraš da napraviš jedan oglas za svaki predmet i staviš oglas u odgovarajuću kategoriju.
 • Oglasi moraju da se oglašavaju u odgovarajućoj sekciji. Tip oglasa pokazuje da li je proizvod koji se oglašava na prodaju, da li se kupuju, da li se izdaje ili se želi iznajmiti.
 • Tipovi oglasa za iznajmljivanja predmeta su dostupne u određenim kategorijama. Ukoliko te opcije nisu dostupne, onda proizvod koji se iznajmljuje mora da se stavi kao ”Prodaje se”a oni koji se žele iznajmiti kao ”Kupuje se”.

Ograničenja za oglase vozila i nekretnina

Nije dozvoljeno da unosite više od jednog motornog vozila ili nekretninu u jednom oglasu.

Duplirani oglasi

Nije dozvoljeno da se šalju oglasi za isti proizvod ili uslugu više od jedanput u isto vreme. Izbrišite stari pre nego što unesete novi. Nije dozvoljeno da se šalju oglasi sa istim proizvodom i uslugom na više lokacija ili u više od jedne kategorije.

Linkovi i preporuke

Nije dozvoljeno da korisnik stavi link ili preporuku koja vodi ka drugom oglasu ili aukcijskom sajtu. Linkovi su dozvoljeni samo ako se odnose na specifikacije proizvoda ili usluga koje potiče.

Stavljanje linkova u reklamama ni na koji način ne znači da MojTrg.rs podržava ili prihvata stavove i mišljenja objavljena na ovim stranicama.

Slike i Video

Ovo su pravila za postavljanje slika i videa:

 • Moraju da odgovaraju proizvodu ili usluzi koju oglašavate.
 • Ne mogu da se koriste u više oglasa istovremeno. Npr. slika vozila koji se oglašava mora da predstavla vozilo koje se oglašava.
 • Ne smeju da sadrže logo, imena kompanija, sajtova, ili ostale informacije koje mogu da se protumače kao opšti poslovni marketing.
 • Ne možeš da uzimaš slike ili video sa nekog drugog oglasa bez dozvole oglašovača.
 • Ne smeju da sadrže autorski materijal kao slike iz filmova ili zaštićena muzika.

MojTrg.rs zadržava pravo da ukloni slike i video sa oglasa ako krše pravila sajta.

Ilegalni proizvodi

Proizvodi čija prodaja nije dozvoljena po zakonima Srbije, neće se objavljivati.

Info o autorskim pravima

Nije dozvoljeno oglašavanje kopija brendova (CD/DVD, softveri za kompjutere, kompjuterske i video igre). Kada prodajete proizvod morate da dokažete da se radi o originalnom proizvodu.

Oružje

Po zakonima Srbije, potrebna je dozvola da bi se posedovalo oružje. Legitimni vlasnik oružja mora da u tekstu oglasa navede potrebu eventualnog kupca za dozvolom za posedovanje oružja.

Uvredljiv sadržaj

Oglas se smatra nedoličnim ako:

 • Nedozvoljeni sadržaj orjentisan prema etničkim grupama, fizičkim osobama ili javnim ličnostima.
 • Korišćenje istorijskih imena etničkih grupa.
 • Slike i video sa uvredljivim sadržajem.

Odgovornost

Oglašavači lično snose odgovornost za njihov oglas. MojTrg.rs ne snosi odgovornost za oglašavanje proizvoda i usluga.

Nerealne ponude

MojTrg.rs zadržava pravo da odluči koliko je ponuda realna.

Zaštitni znak

Slike se objavljuju sa zaštitnim znakom MojTrg.rs. Ovo je s ciljem da se spreči da iste budu upotrebljene u drugom kontekstu i na nekom drugom sajtu.

Opšti uslovi

Autorsko i srodna prava

Sva prava za tekstove i slike u oglasu prenose se na MojTrg.rs i svako drugo korišćenje tih sadržaja je kažnjivo zakonom.

Politika privatnosti

Lične informacije

MojTrg se trudi da zaštiti lične informacije i spreči zloupotrebu informacija koje dobija od korisnika ali ne možemo da garantujemo da će naše mere zaustaviti treća lica od nedozvoljenih sakupljanja ličnih podataka.

Primenjujemo politiku opisanu na ovoj stranici na osnovu zakona o ličnim informacije u Srbiji. U elektronskoj formi prečišćen tekst Zakona (PDF) može se preuzeti sa sajta Uprave zazaštitu podataka o ličnosti Srbija (https://www.mup.gov.rs/domino/mup.nsf/javniznacaj.pdf).

Mojtrg i policija

MojTrg sarađuje sa policijom i ostalim nadležnim institucijama u vezi sa eventualnim nedozvoljenim aktivnostima koje mogu nastati na našem sajtu. Identitet korisnika koji rade nedozvoljene stvari se može utvrditi putem zapisane IP adrese, tel. broja i ostalih podatka.

Email

Email je najkorišćeniji alat komunikacije među MojTrg korisnicima ali Vi ne morate da unesete email adresu kada postavljate oglas. Kao oglašivač pomenite u tekstu ukoliko ne želite da budete kontaktirani preko mejla.

Ako registrujete i Vašu e-mail adresu ona će biti upotrebljena samo za slanje informacija o našim promotivnim aktivnostima koje MojTrg.rs smatra da Vas mogu interesovati.

Bezbednost podataka

Preduzeli smo sve korake da zaštitimo Vaše lične podatke prilikom korišćenja sajta MojTrg.rs Tokom izvršenja transakcije mi nemamo pristup do bilo koje informacije o broju i važenju kreditne kartice, datuma, sigurnosnog koda i stanja na Vašem bankovnom računu. To je zato što kada platite transakcije kreditnom karticom informacije prolaze kroz NESTPAY sistem koji koristi najnoviju verziju SSL tehnologiju za zaštitu.

Cookies/Tehnologija za praćenje

MojTrg.rs upotrebljava tehnologiju praćenja putem kolačića (kolačići ili cookies - male tekstualne datoteke uskladištene na Vašem računaru) koji je koristan za sistem oglašavanja koji računaju broj jedinstvenih korisnika, koristi se ako se želi da korisnici ne vide isti baner više puta dok su na sajtu itd.

Tehnologija praćenja je anonimna i ne sadrži lične podatke.

Ukoliko želite, možete da onemogućite tehnologiju za praćenje dešavanja u Vašem pretraživaču. Ovo se radi preko opcije podešavanja pregledača u odeljku Bezbednost. Svakako, to će značiti da nećete moći da koristite neke funkcije koje koriste tehnologiju praćenja na sajtu MojTrg.rs.

MojTrg.rs takođe koristi tehnologiju za praćenje za izgradnju I tržišnom segmentacijom publika ciljanjem na osnovu ponašanja korisnika. Ova informacija je anonimna i koristi se samo za ciljane oglase.

Promene u Politici privatnosti

MojTrg.rs zadržava pravo da uradi promene u Politici privatnosti i/ili Uslovima korišćenja u bilo kom trenutku i takve izmene i dopune stupaju na snagu danom postavljanja na sajt.

Kontaktiraj MojTrg:

[email protected]

Imajte na umu...

 • Oglasi koji nisu u saglasnosti sa pravilima neće se objaviti.
 • Izbrišite ili obnovite oglas ako ponovo oglašavate istu stvar ili uslugu.
 • Kontaktirajte Centar za brigu o korisnicima sajta MojTrg.rs ako niste sigurni da je oglas u okviru pravila.
Ka vrhu

Naš sajt koristi kolačiće. Klikom na "Slažem se" ili nastavkom korišćenja sajta slažete se za upotrebom kolačića. Ukoliko se ne slažete, možete promeniti podešavanja u vašem pretraživaču.

Više informacija