Kompanijski oglas Objavljeno: feb 23 2017 07:15

Pasulj AZUKI- retka sorta ORGANSKO seme

Din

Objavljeno: feb 23 07:15
Pregleda: 5
Postojbina azuki pasulja je Kina, gde se ova mahunarka koristi kao hrana i lek. Tamnocrvena zrna veoma su ukusna i sadrže obilje vitamina i minerala koji jačaju organizam i preveniraju razna oboljenja.
Ova mahunarka koristi kao hrana i lek. Tamnocrvena ili braon zrna obiluju magnezijumom, cinkom, gvožđem, bakrom, kalijumom, manganom, vlaknima i vitaminima B kompleksa, naročito niacinom, tiaminom i riboflavinom. Hranljivi sastojci azukija podstiču metabolizam, podižu energiju, regulišu rad creva i snižavaju nivo lošeg holesterola u krvi. Naučna istraživanja pokazala su da ovo povrće prevenira kancer dojke, čisti jetr u, štiti reproduktivne organe i reguliše funkciju urinarnog sistema. Zahvaljujući obilju dijetalnih vlakana, sprečava opstipacuju i ubrzava lučenje štetnih materija iz organizma. Proklijali azuki pasulj pomaže u lečenju krvave stolice i dijareje, ali i u normalizaciji menstrualnog ciklusa.
Zdrava dijeta Osobe koje žele da smanje telesnu težinu, u ishranu treba da uvrste ovu zdravu vrstu pasulja, koja osim obilja minerala i vitamina, sadrži i inhibitore proteaze koji zaustavljaju širenje malignih oboljenja. Ovo je veoma važno, zbog toga što većina ljudi zbog dijete iz ishrane isključuju neke veoma važne namirnice bogate neophodnim nutritijentima, što dodatno iscrpljuje organizam i uzrokuje pad imuniteta. Azuki pasulj siromašan je mastima a bogat proteinima koji daju osećaj sitosti i ograničavaju unos kalorija.
Pripremanje Pasulj treba ostaviti potopljen u hladnoj vodi najmanje tri sata, a zatim kuvati oko sat i po (na šolju azukija, dodaju se tri šolje vode). Nakon toga se procedi a voda u kojoj je stajao može se popiti kao čaj jer je bogata nutritijentiama, a uz to je i ukusna. Slu\i se jos kao salatni pasulj, moze se samleti da poslu\i kao pasta kao dodatak jelima.
Seje se na dubini od 3 cm, u redu na 5-7 cm a razmak izmedju redova oko 40-ak cm.

Kupujete 3 semenke , postarina je 46 din

Pogledajte i ostale moje aukcije, hvala!
Opis linka

Nena

Odeca 
Poseti stranicu naše prodavnice

Partizanska

0652103550

Ukoliko ovaj oglas prekrši Pravila Oglasa ili Sigurna trgovina

Naš sajt koristi kolačiće. Klikom na "Slažem se" ili nastavkom korišćenja sajta slažete se za upotrebom kolačića. Ukoliko se ne slažete, možete promeniti podešavanja u vašem pretraživaču.

Više informacija