Objavljeno: apr 12 2016 02:09

Ulje belog luka kapsula 1000mg

Din

Objavljeno: apr 12 02:09
Pregleda: 8
Češanj belog luka (Allium sativum) od davnina je cenjen i korišćen kao začin i lek. Crteži belog luka iz egipatskih grobnica datiraju iz 3.700 godina p. n. e. Ta biljka gaji se više od 5.000 godina, važan je deo tradicionalne medicine mnogih zemalja sveta, a pripisuju joj se brojni terapijski efekti: od lečenja prehlade i gripa pa sve do antikancerogenog delovanja.

Dokazano je da biljni proizvodi na bazi belog luka poboljšavaju reološke osobine krvi, stimulišu fibrinolizu, a snažnim antioksidativnim efektom uklanjaju slobodne radikale i sprečavaju oksidaciju lipoproteina, čime poboljšavaju lipidni status (snižavaju nivo ukupnog holesterola i triglicerida, smanjuju oksidaciju LDL-a, a povišavaju nivo HDL-a) i smanjuju predispozicije za nastanak arterioskleroze. Gumo luka sadrži alliin i alliinaz enzim. Iz alliina na dejstvo oštećenih ćelija (zasecanje luka), na uticaj alliina stvaraju se razna jedinjenja: allicin, mnogi sulfidi, koji su odgovorni za karakterističan miris belog luka. Pored ovog mogu se naći i sledeći sastojci: flavonoidi vitamini B i C, i peptidni derivati koji sadrže sumpor.
Evo razloga zašto je i vama važno da jedete luk:
• Može povoljno da utiče na masnoće u krvi, kao i na štetni nivo holesterola u krvi.
• Doprinosi zdravom održavanju disajnih puteva.
• Utiče na otpor protiv gljivica, bakterija, i zato se preporučuje njeno konzumiranje tokom hladnijih dana.
Ukoliko ovaj oglas prekrši Pravila Oglasa ili Sigurna trgovina
8
060700-16-16

Adresa:

Naš sajt koristi kolačiće. Klikom na "Slažem se" ili nastavkom korišćenja sajta slažete se za upotrebom kolačića. Ukoliko se ne slažete, možete promeniti podešavanja u vašem pretraživaču.

Više informacija