Kompanijski oglas Objavljeno: okt 01 2017 06:59

Nocurak

Din

Objavljeno: okt 01 06:59
Pregleda: 8
Mirabilis jalapa - Peruanski noćurak, frajla

Mirabilis Jalapa je iz porodice Nyctaginaceae, i proširila se na mnoga područja i skoro na sve kontinente. Cvetnica je poreklom sa prostora Južne Amerike (Meksika, Perua...), ima tamno zeleno lišće, srcolikog i izduženog oblika, na vrhu zašiljeno. Veoma je dekorativna i mirisna biljka. Jedina mana ove biljke je što svoje prelepe cvetove otvara tek u poslepodnevnim satima ili za vreme oblačnih dana, dok ih posle svitanja, odmah zatvara. Jednostavna je za održavanje i kad iznikne, formira veoma bujan žbun, prepun cvetova. Nije zahtevna biljka, iako voli zemljište bogato humusom i da je propusno.
Biljka pripada jednogodišnjim cvetnicama, ali zbog velike količine semena, koje proizvodi, sama se nasejava, pa je nekad dosadna poput korova. Seme je krupno i veoma čvrsto, pa bez problema ostaje preko zime, čak i u vlažnim uslovima.
Biljka u večernjim satima ispušta opojni miris i privlači insekte, naročito noćne leptire. Veoma se brzo širi, pa je morate imati pod kontrolom, da ne uguši ostale biljke u njezinoj blizini.
Postoji u raznim bojama i mešavinama tih boja, bela, ružičasta, žuta, ljubičasta, boje ciklame, purpurna.
Biljka se sama naseje i sledećih godina imaćete i seme i biljke koje same niknu.
Kupujete 5 semenke koje šaljem preporučenim pismom posle uplate na racun +46 din za ptt troskove ili 70 din za pracenje posiljke.

✰ ˚ •。°. ★ ˛ ˚ ✰ ˚ •。° ★˚ •。°✰ ˚ •。
,* ˛ ˚ Pogledajte i pratite moje aukcije ˛,*
。 ★ * uvek nesto novo i zanimljivo :)! ★
˚ •。°. ★ ˛ ˚ ˛ ˚ ✰ ˚ •。°.•°★ ˚ •。°
Opis linka

Nena

Odeca 
Poseti stranicu naše prodavnice

Partizanska

0652103550

Ukoliko ovaj oglas prekrši Pravila Oglasa ili Sigurna trgovina

Naš sajt koristi kolačiće. Klikom na "Slažem se" ili nastavkom korišćenja sajta slažete se za upotrebom kolačića. Ukoliko se ne slažete, možete promeniti podešavanja u vašem pretraživaču.

Više informacija