Objavljeno: mar 11 2019 11:48

ANALIZA ISPLATIVOSTI INVESTICIONIH PROJEKATA

Din

Objavljeno: mar 11 11:48
Pregleda: 21
ANALIZA ISPLATIVOSTI INVESTICIONIH PROJEKATA

Dragan Lončar, Lidija Barjaktarović, Renata Pindža

Žanrovi: Biznis i ekonomija, Domaći pisci, Udžbenici i priručnici

Izdavač: Ekonomski institut

Broj strana: 502

Pismo: Latinica

Povez: Mek

Format: 17x24 cm.

Godina izdanja: 2015.

Opis

Knjiga obrađuje jednu izuzetetno atraktivnu problematiku metodologije za finansijsku evaluaciju projekata, koja prati dinamiku globalnih dešavanja u oblasti vrednovanja projekata u različitim industrijskim granama. Izučavajući aktuelnosti u ovoj oblasti, autori na bazi kritičkog stava ukazuju na domete preovlađujućih metoda za finansijsku evaluaciju projekata, i predlažu odgovarajuća rešenja za njihovo unapređenje. Dalje, dovode u vezu metode za istraživanje tržišta i metode za vrednovanje projekata u procesu selekcije projekata i na ovaj način pružaju korisne preporuke donosiocima odluka koje metode koristiti kod različitih tipova projekata. Takođe, važan doprinos knjige je u navođenju konkretnih primera finansijske evaluacije projekata koje finansiraju poslovne banake (investicioni krediti i projektna finansiranja), i obrazovnih i infrastrukturnih projekata predmet javno-privatnih partnerstava. 

Izvodi iz recenzija:

"Ova knjiga ima izuzetan značaj za domaću stručnu javnost jer po prvi put praktično prilazi fenomenu finansijske evaluacije projekata i dovodi u vezu metode za istraživanje tržišta, kako bi se utvrdile zakonitosti koje važe za najveći broj ili čak sve projekte, odosno pruža korisne preporuke donosiocima odluka koje metode koristiti kod različitih tipova projekata.” 

prof. dr Dragan Đuričin 

“Izučavajući primenu teorijskih saznanja iz oblasti vrednovanja projekata korišćenjem Microsoft Office – Excel alata u svrhu donošenja konkretnih odluka o isplativosti projekta, knjiga je izuzetno korisna i interesantna za širi krug čitalaca, a posebno za donosioce odluka same kompanije, finansijske institucije i državu.” 

prof. dr Stevo Janošević 

“Posebna vrednost knjige je u izuzetno jasnom isticalju koji tip finansiranja je primereniji za dalji razvoj kompanije – investicioni kredit ili projektno finansiranje, odnosno dalji razvoj obrazovanja i infrastrukturnih projekata u zemlji kroz formu javno-privatnog partnerstva.” 
Ukoliko ovaj oglas prekrši Pravila Oglasa ili Sigurna trgovina
21

Naš sajt koristi kolačiće. Klikom na "Slažem se" ili nastavkom korišćenja sajta slažete se za upotrebom kolačića. Ukoliko se ne slažete, možete promeniti podešavanja u vašem pretraživaču.

Više informacija