Objavljeno: feb 03 2024 12:06

Izrada paravana i niša od drveta gipsa univera dekinga

Objavljeno: feb 03 12:06
Pregleda: 15
Izrada paravana - polupregradnih zidova sa šupljinama, na kojima se mogu napraviti i police/stalaže. Izgledom pomalo podsećaju na stari tip "tučanih" ili gusanih radijatora sa rebrima.
Služe dekoraciji ali i delimičnom odvajanju ili sakrivanju prostora sa mogućnošću prirodne ventilacije i cirkulacije vazduha, kao i svetlosti, tako da se drugi deo prostora iza pregrade samo naslućuje jer se ne vidi u potpunosti a opet omogućava komunikaciju i povezanost uprkos fizičkoj prepreci (barijeri)
Najčešči materijal je drvo koje se može razlikovati po vrsti (listopadno ili zimzeleno), tvrdoći (tvrdo ili meko drvo: hrast, bor, smreka, javor itd), strukturi godova, i može se bojiti raznim nijansama ekoloških boja tako da struktura bude vidljiva, ili lakirati bezbojnim lakom odnosno drugim idom zaštinog premaza tretirati kao što je laneno ulje (firnajz) itd.
Postoje i kombinacije drveta i gipsanih ploča, sa ili bez osvetljenja, takođe različiti načini oblikovanja prostora itd
Osim drveta kao materijal u upotrebi su i univer (iverica), ali i deking, kada postoje na primer zahtevi za montažom u spoljnom okruženju i otpornosti materijala na atmosferske i druge uticaje (terase i tremovi,lodje,dvorišne pregrade koje razdvajaju baštu od dvorišta ili kuće, bazeni...).
Cene se formiraju u zavisnosti od zahteva na terenu kao i odabranog materijala, oblika i veličine paravana, boje i drugih detalja.
Ukoliko ovaj oglas prekrši Pravila Oglasa ili Sigurna trgovina
15
0628926504

Adresa:

Naš sajt koristi kolačiće. Klikom na "Slažem se" ili nastavkom korišćenja sajta slažete se za upotrebom kolačića. Ukoliko se ne slažete, možete promeniti podešavanja u vašem pretraživaču.

Više informacija