Objavljeno: nov 18 2016 11:23

Docek Noive godine Bezdan i Backi Monostor

Din

Objavljeno: nov 18 11:23
Pregleda: 7
Zašto Novu Godinu ne dočekati na malo drugačiji način? Naš deo „Evropskog Amazona“ čaroban je i zimi, kada mir i tišinu prirode i pitomost njegovih sela možete bukvalno opipati. Stoga, predstavljamo vam jedinstvenu priliku da Novu Godinu započnete u divnom okruženju, punih baterija i punog srca.

Čarda „Pikec“, Čarda „Šebešfok“, Caffe poslastičarnica „Ana“, Restoran „M“, Bezdan, UG „Podunav“, Bački Monoštor i Specijalni Rezervat prirode „Gornje Podunavlje“ pripremili su interesantan i bogat program trodnevne proslave i dočeka Nove Godine.

Program:
31. decembar (subota)
- Doček gostiju, upoznavanje sa Rezervatom i Evropskim Amazonom, raspored po smeštaju i slobodno vreme za pripreme za novogodišnju noć
- Novogodišnje veče uz tamburaše, na čardi „Šebešfok“, u čijoj blizini počinju tri kanala koji presecaju bačku ravnicu- Veliki bački, Bajski i Kanal Dunav-Tisa-Dunav. Bogat praznični meni podrazumeva jela od ribe – specijaliteti ovoga kraja – predjelo: dimljena marinirana deverika, glavno jelo: čuveni riblji paprikaš sa domaćim rezancima, pečena riba i za desert: doboš torta. Za one koji ipak preferiraju mesni meni, pripremili smo ragu čorbu, mešano meso sa salatom i naravno, doboš tortu.
Zabava uz muziku tamburaša do sitnih sati…

01. januar (nedelja)
Nakon odmora i malo dužeg spavanja, polazak u Bački Monoštor, šarmantno selo koje može da se pohvali izuzetnom vezom i harmonijom prirode i kulturnog nasleđa. U selu – kasni doručak u monoštorskoj Etno-kući koja dočarava način života ljudi u ovom selu, u periodu pre stotinjak godina. U prijatnom ambijentu, uz „šokački divan“, upoznaćete ovo selo, saznati kako žive monoštorski Šokci, koji stari zanati još uvek žive u ovome selu, naučićete da „tentate“ i malo divanite. Domaća rakija i likeri kao aperitiv, a za ovaj kasni doručak imaćete prilike da probate najbolji kulen od mesa divljači, uz domaći sir i naravno, domaće pecivo.
- Okrepljenje od novogodišnje noći u pčelarskom domaćinstvu „Periškić“ – degustacija medljane rakije i likera, medenjaci. Mogućnost kupovine meda i proizvoda od meda.
- Ručak u restoranu „M-Pikec“ u Bačkom Monoštoru – pileći paprikaš sa rezancima
- Poseta crkvi Sv. Petra i Pavla – katolička crkva u centru sela, čiji delovi imaju svojstvo spomenika kulture, interesanta priča o istorijatu i anegdotama, a domaćin u crkvi biće sam župnik.
- Poseta jedinoj registrovanoj zanatskoj radnji za izradu drvenih čamaca – ZR „Čamci Rang“. Upoznavanje sa ovim starim zanatom.
Ukoliko ovaj oglas prekrši Pravila Oglasa ili Sigurna trgovina
7
025819947

Adresa:

Naš sajt koristi kolačiće. Klikom na "Slažem se" ili nastavkom korišćenja sajta slažete se za upotrebom kolačića. Ukoliko se ne slažete, možete promeniti podešavanja u vašem pretraživaču.

Više informacija