Da biste mogli da pravite oglase, izaberite i platite pretplatu koja vam odgovara. Takođe možete pogledati ovde "Korisničke postavke" i promenite način plaćanja.
Zašto Novu Godinu ne dočekati na malo drugačiji način? Naš deo „Evropskog Amazona“ čaroban je i zimi, kada mir i tišinu prirode i pitomost njegovih sela možete bukvalno opipati. Stoga, predstavljamo vam jedinstvenu priliku da Novu Godinu započnete u divnom okruženju, punih baterija i punog srca.
Čarda „Pikec“, Čarda „Šebešfok“, Caffe poslastičarnica „Ana“, Restoran „M“, Bezdan, UG „Podunav“, Bački Monoštor i Specijalni Rezervat prirode „Gornje Podunavlje“ pripremili su interesantan i bogat program trodnevne proslave i dočeka Nove Godine.
Program: 31. decembar (subota) - Doček gostiju, upoznavanje sa Rezervatom i Evropskim Amazonom, raspored po smeštaju i slobodno vreme za pripreme za novogodišnju noć - Novogodišnje veče uz tamburaše, na čardi „Šebešfok“, u čijoj blizini počinju tri kanala koji presecaju bačku ravnicu- Veliki bački, Bajski i Kanal Dunav-Tisa-Dunav. Bogat praznični meni podrazumeva jela od ribe – specijaliteti ovoga kraja – predjelo: dimljena marinirana deverika, glavno jelo: čuveni riblji paprikaš sa domaćim rezancima, pečena riba i za desert: doboš torta. Za one koji ipak preferiraju mesni meni, pripremili smo ragu čorbu, mešano meso sa salatom i naravno, doboš tortu. Zabava uz muziku tamburaša do sitnih sati…
01. januar (nedelja) Nakon odmora i malo dužeg spavanja, polazak u Bački Monoštor, šarmantno selo koje može da se pohvali izuzetnom vezom i harmonijom prirode i kulturnog nasleđa. U selu – kasni doručak u monoštorskoj Etno-kući koja dočarava način života ljudi u ovom selu, u periodu pre stotinjak godina. U prijatnom ambijentu, uz „šokački divan“, upoznaćete ovo selo, saznati kako žive monoštorski Šokci, koji stari zanati još uvek žive u ovome selu, naučićete da „tentate“ i malo divanite. Domaća rakija i likeri kao aperitiv, a za ovaj kasni doručak imaćete prilike da probate najbolji kulen od mesa divljači, uz domaći sir i naravno, domaće pecivo. - Okrepljenje od novogodišnje noći u pčelarskom domaćinstvu „Periškić“ – degustacija medljane rakije i likera, medenjaci. Mogućnost kupovine meda i proizvoda od meda. - Ručak u restoranu „M-Pikec“ u Bačkom Monoštoru – pileći paprikaš sa rezancima - Poseta crkvi Sv. Petra i Pavla – katolička crkva u centru sela, čiji delovi imaju svojstvo spomenika kulture, interesanta priča o istorijatu i anegdotama, a domaćin u crkvi biće sam župnik. - Poseta jedinoj registrovanoj zanatskoj radnji za izradu drvenih čamaca – ZR „Čamci Rang“. Upoznavanje sa ovim starim zanatom.
Naš sajt koristi kolačiće. Klikom na "Slažem se" ili nastavkom korišćenja sajta slažete se za upotrebom kolačića. Ukoliko se ne slažete, možete promeniti podešavanja u vašem pretraživaču.