Kompanijski oglas Objavljeno: apr 18 2017 04:09

Gloksinija pink bastenska saksijka seme

Din

Objavljeno: apr 18 04:09
Pregleda: 118
Incarvillea je u stvari rod od 16 vrsta prekrasnih cvetnica koje pripadaju porodici Bignoniaceae. Poreklom su iz centralne i istočne Azije, većina ovih vrsta raste na visinama Himalaja i Tibeta. Najpoznatija vrsta je Incarvillea delavaii, baštenska biljka poznatiji kao Kineska truba ili Baštenska gloksinija, to su višegodišnje biljke sa mesnatim gomoljastim korenom. Rod je dobio ime po francuskom jezuiti - Pjer Le Nikolas Cheron d'Incarville.
Često se tretiraju kao kratkotrajne perene, ali vredi se potruditi oko njih. Iako nose naziv Baštenska gloksinija, one nisu u vezi sa glokinijama.
Niču prilično kasno u proleće, pa je dobro obeležiti gde su posađeni gomolji kako ih ne bi prekopali i uništili. Veoma su niske rastom (25-30 cm), listovi su duboko zarezani, tamno zeleni, mogu dostići dužinu i do 20-25 cm, formiraju rozetu. Cvetovi izbijaju iz sredine rozete a imaju oblik trube koja se na vrhu razdvaja u pet kružnih latica dužine oko 4-5 cm i u prečniku oko 3 cm. Sa cvetanjem počinje sredinom maja cvetovima od bele, do crvene preko svih nijansi roze boje, ponekad sa žutim vratom trube, a cveta sve do juna.

Odgovara im jutarnje sunce, kasnije više vole hladovinu. Što se pak zemljišta tiče, odgovara im peskovito-ilovasto zemljište sa dosta komposta i pH neutralno. Vole vlažno zemljište naročito u vreme cvetanja, ali dobro podnose sušu. Tokom zime im najviše odgovara dobro drenirano zemljište. Osetljive su na hladnije temperature, pa ih preko zime treba dobro zaštiti. Po precvetavanju treba ukloniti cvetove da bi se pružila seozona cvetanja.

Kupujete 2 semenke koje šaljem preporučenim pismom posle uplate na racun +46 din za ptt troskove ili 70 din za pracenje posiljke.
✰ ˚ • 。° . ★ ˛ ˚ ✰ ˚ • 。° ★˚ • 。° ✰ ˚ • 。
, * ˛ ˚ Pogledajte i pratite moje aukcije ˛, *
。 ★ * uvek nesto novo i zanimljivo : )! ★
˚ • 。° . ★ ˛ ˚ ˛ ˚ ✰ ˚ • 。° . • ° ★ ˚ • 。°
Opis linka

Nena

Odeca 
Poseti stranicu naše prodavnice

Partizanska

0652103550

Ukoliko ovaj oglas prekrši Pravila Oglasa ili Sigurna trgovina

Naš sajt koristi kolačiće. Klikom na "Slažem se" ili nastavkom korišćenja sajta slažete se za upotrebom kolačića. Ukoliko se ne slažete, možete promeniti podešavanja u vašem pretraživaču.

Više informacija