Objavljeno: okt 18 2020 07:13

MASTER OLIGOFRENOLOG

Objavljeno: okt 18 07:13
Pregleda: 6
Ja sam master defektolog-oligofrenolog sa višegodišnjim iskustvom (30 godina rada u državnoj instituciji i 25 godina privatne prakse) u radu sa decom koja funkcionišu u okviru autističnog spektra, hiperkinezije i rana intervencija.
Tretmani se odnose na : poremećaje pažnje, koncentracije, percepcije, vizuomotorne koordinacije, početnog čitanja i pisanja kao i reedukacija psihomotorike.
U sklopu tretmana,a po potrebi roditelja i dece, organizuju se fizičke aktivnosti u cilju bolje koordinacije pokreta i motoričkih veština uz pomoć rekvizita (step kik klupica, pilates lopte..).

Osnovno polazište u radu i tretmanima jeste promena unutar deteta-porodice-okruženja.Cilj nije samo sticanje znanja iz pojedinih vaspitno obrazovnih oblasti po kojima se radi već podsticanje razvoja i bogaćenje iskustva deteta. Program je krajnje fleksibilan sa mogućnošću prilagođavanja, interesima i sposobnostima deteta. Moj osnovni zadatak je buđenje unutrašnje motivacije tj.interesovanja deteta da aktivno percipira u aktivnostima pri čemu stalno pružam podršku - pozitivno potkrepljenje.Trudim se da budem organizator i motivator deteta, i kao takav postanem model identifikacije za dete.Vaspitno obrazovne oblasti koje primenjujem kroz tretmane : razvoj govora i jezika, razvoj psihomotorike, razvoj matematičkih predstava, upoznavanje prirodne i društvene sredine, fizičke i radne aktivnosti, ritmičke aktivnosti, likovno izražavanje kao i aktivnosti vezane za socializaciju i vežbe samopomoći. Rukovodim se osnovnim metodološkim principima : od lakšeg ka težem, od jednostavnijeg ka složenijem, od pojedinačnog ka opštem.

Kroz tretmane ostvarujem potpuno saradnju sa roditeljima deteta, pri čemu roditelji slobodno artikulišu sve svoje probleme i potrebe u odnosu na dete.Potpuno im je pruzena podrška i pomoć da prihvate dete sa svim svojim moćima i nemoćima. Svi ovi postupci pomogli su im da steknu više sigurnosti, samopouzdanja i zadovoljstva u životu porodice.

Radi upoznavanja deteta i njegovih sposobnosti obavezno se radi opservacija deteta pre započinjanja tretamana u trajanju od 45 min.


Sve detaljne informacije sa tretmanima i cenom tretmana možete dobiti na telefon
065-507-9288.

Ukoliko ovaj oglas prekrši Pravila Oglasa ili Sigurna trgovina
6

Adresa:

Naš sajt koristi kolačiće. Klikom na "Slažem se" ili nastavkom korišćenja sajta slažete se za upotrebom kolačića. Ukoliko se ne slažete, možete promeniti podešavanja u vašem pretraživaču.

Više informacija