Objavljeno: feb 03 2024 12:06

Izrada otvora u zidu za vrata i prozore

EUR

Objavljeno: feb 03 12:06
Pregleda: 51
Izrada otvora u zidu za vrata i prozore
Otvaranje zida za ugradnju vrata ili prozora u gipsu,cigli,giter bloku,siporeksu,osb,tanjem betonu... armirani beton i kamen preko 15cm ne radim kao i ako se radi o nosećem zidu i konstrukciji.
Cena otvora zavisi od obima,složenosti i rizičnosti posla, vrste materijala (cigla,siporeks,gips,blok...) debljine zida, veličine otvora, količine šuta i varijante sa izbacivanjem i odnošenjem šuta ili ne, potrebe za ojačanjima iznad samih vrata i prozora (posebno kod stare gradnje od cigle), prisustva instalacija u zidu (struja,voda,grejanje...), postojanja teretnog lifta, prilaza, vrste i stepena zaštite podnih,zidnih i dr.površina (od stakla,keramike,parketa...) i td.
Cena izbijanja/prosecanja otvora sa odnošenjem šuta (cigla,blok) u rasponu od min 150e (npr.kupatilski prozor), odnosno min 250-350e (vrata 2x0,9m ili prozor 1,2x1,4m, 10-30cm debljine) po otvoru. Za siporeks/y-tong ili gips cena otvora je obično 20% niža. Često je potrebno uraditi i ojačanja gornje konstrukcije u vidu betonske grede ili čeličnih profila što je još nekih 100-200e, takođe obraditi ivice nakon rušenja jer se javljaju oštećenja zidnih površina (obrada špaletni 10-15e/m dužnom sa materijalom), kao i sama vrata/prozor stolariju ugraditi (45-85e sa materijalom), pa postoji i ta mogućnost, tako da ukupna usluga-ojačanje zida,rušenje,izbacivanje i odnošenje,obrada ivica i ugradnja sa materijalom ide u proseku od 450e do 750e po otvoru vrata 2x0,9m odnosno prozora do 1,2x1,4m
Rušenje parapeta, dela zida ili celog itd
Mogućnost formiranja luka na prolazu po želji,eur za gips,puni,i slične lakše materijale, tanji siporeks, osb ploče, zavisno od instalacija i debljine zida, složenosti konstrukcije (poduplan zid, zid od dve ili više vrsta materijala i više pregrada i sl.). Cena za izradu lukova u nekoj drugoj varijanti i za druge materijale noseće konstrukcije je veća.
Ukoliko ovaj oglas prekrši Pravila Oglasa ili Sigurna trgovina
51
0628926504

Adresa:

Naš sajt koristi kolačiće. Klikom na "Slažem se" ili nastavkom korišćenja sajta slažete se za upotrebom kolačića. Ukoliko se ne slažete, možete promeniti podešavanja u vašem pretraživaču.

Više informacija