Objavljeno: okt 22 2023 08:10

Trmke - vrškare - trmka - vrškara ( obične i lepljene )

EUR

Objavljeno: okt 22 08:10
Pregleda: 17
Na prodaju visoko kvalitetne prirodne košnice Vrškare - pletare ili trmke kako ih ko zove, ručni rad starog majstora - moga dede i moje malenkosti . . . . . . .


Ko želi može za sebe ili ako ide kolegi pčelaru na slavu da pokloni ili slično. Idealna za svoje potrebe ili poklon.


Pletara se koristi za brže razrojavanje. Svaki pčelar koji je slušao predavanja ili čitao o ovim košnicama. Zna da su one pogodne za brži razvoj pčelinjih društava od standardnih košnica sa pokretnim ramovima.


Za hvatanje rojeva sa drveća vrlo je pogodna, a i ovim košnicama ( pletarama - vrškarama ) može se dobiti više rojeva. Iz jedne ovakve košnice dobijaju se rojevi najboljeg kvaliteta.


Rojevi matičnjaci su bolji od veštačkih. Kad se uzme u obzir da jedna vrškara daje do dva roja i da se može iskoristiti i do 10 matičnjaka. Dobiti isto toliko kvalitetnih matica. Vrškara ima i finansiski efekat.


Iz vrškare se dobija cist vosak bez ikakvih primesa . . . .

Takođe ko želi može pogledati video, ima kako se radi sa njima tokom cele godine. Tokom Sezone kako se :

Roji
Vadi med tankim nožem ( u krug se seče saće i vadi med u saću ) bez ikakvog muljanja sa pčelama i medom. Pčele su nepovređene tokom vađenja meda. . .
Ima sve kako se vodi računa o njima ( kako se hrane, tretiraju, razmnozavaju . . . . ) tokom cele sezone na internetu - detaljno objašnjenje


Imamo dve vrste vrškara da ponudimo :
Sa premazom ( lepljene ) = 25 e / komad
Bez premaza ( bez lepljenja ) = 15 e / komad
Za sve informacije stojim na raspolaganju.
Kontaktiraj te me preko telefona : 064/ 35-34-827
Mejl : ragnar. kum@gmail. com
Ukoliko ovaj oglas prekrši Pravila Oglasa ili Sigurna trgovina
17

Adresa:

Naš sajt koristi kolačiće. Klikom na "Slažem se" ili nastavkom korišćenja sajta slažete se za upotrebom kolačića. Ukoliko se ne slažete, možete promeniti podešavanja u vašem pretraživaču.

Više informacija