Objavljeno: sep 15 2016 07:33

Avocado ulje 30ml

Din

Objavljeno: sep 15 07:33
Pregleda: 7
Kontroliše i menja nivo holesterola u krvi i štiti kardiovaskularni sistem. Avokado ulje sadrži veliku količinu oleinske kiseline koja inhibira apsorpciju holesterola i triglicerida i sprečava trasport loših masnoća kroz krvotok. Zaustavlja se proces ateroskleroze i formiranje plaka. Snižava LDL i trigliceride, povećava HDL (više od svih biljnih ulja).
Poboljšava stanje krvnih sudova jer sadrži omega 3, 6, 9 masne kiseline + vitamin E + Kalijum – štiti krvne sudove od slobodnih radikala i oštećenja. Kada nema oštećenja krvni sudovi postaju jači i fleksibilniji pa bolje reaguju na promenu krvnog pritiska. Smanjuje rizik od arterijske tromboze i koronarne bolesti srca.
Visok sadržaj omega 3 – deluje protivupalno i antidepresivno
Visok sadržaj rastvorljivih vlakana – najveća količina u odnosu na sve druge vrste voća; poboljšava stanje srca i sistema za varenje
Beta steroli – kao biljni holesterol, takmiči se za apsorpciju holesterola u krvotoku i na taj način inhibira apsorpciju lošeg holesterola. Fitosteroli inhibiraju i prekomernu deobu ćelija, smanjuju rizik od tumorskih bolesti.
Antiseptik za usnu duplju – sprečava bujanje bakterija, loš zadah i propadanje zuba. Antiinflamator sprečava upalne bolesti u ustima pa se koristi protiv paradentoze (jer sprečava lučenje enzima koji degradira tkivo desni).
Visok nivo vitamina E, D, A – smanjuje rizik od visokog pritiska, kardiovaskularnih bolesti, Alchajmera i nekih karcinonma (creva, dojke).
Zbog značajnog nivoa luteina – štiti oko od UV zračenja i sprečava makularnu degeneraciju koja dovodi do slabljenja vida.
Ima specifičan antioksidativni efekat – ulje avokada može da uništi slobodne radikale u mitohondrijama, što nije pošlo za rukom ni jednom drugom antioksidansu. Mitohondrije su organele koje stvaraju enegiju za sve procese u telu, ako se one oštete, vrlo brzo dolazi do pojave bolesti i ubrzanog starenja.
Preporučena dnevna doza – 2 supene kašike. Probotanic ulje avokada je zdravstveno ispitano za oralnu konzumaciju.

Ulje avokada u kozmetici – nega kože i kose
Izuzetno jako prodire u kožu, sve do dermisa. Moćno hidrira, omekšava I regeneriše.
Pogodno za sve tipove kože, a naročito za suvu i zrelu kožu
Pomaže kod svih bolesti kože – ekcema, psorijaze, rozacee, akni, staračkih fleka
SPF 15 – štiti kožu od UVA i UVB zračenja
Za kosu se koristi kao pakovanje (hladno i vruće) – jako prodire u koren i kutikulu dlake, obnavlja strukturu vlasi, hidrira, daje sjaj, poboljšava
Ukoliko ovaj oglas prekrši Pravila Oglasa ili Sigurna trgovina
7
0654500513

Adresa:

Naš sajt koristi kolačiće. Klikom na "Slažem se" ili nastavkom korišćenja sajta slažete se za upotrebom kolačića. Ukoliko se ne slažete, možete promeniti podešavanja u vašem pretraživaču.

Više informacija