FITOČAJ "HUBAD SAJ antidijabetski fitočaj

Oglas preduzeća. Prodaje se od: SIBIRSKO ZDRAVLJE 16 maj 14:28 Prijavi se na tvoj nalog prodavnice da izvršiš promene
Cena:

400 Din

Lokacija: Novi Sad
Svojstva: U prevodu s burjatskog "hubad saj" znači "biserni čaj". Taj naziv je dopreo do nas iz duboke drevnosti. Veliki burjatski iscelitelj Mergen Hara je umeo da leči dijabetis pomoću posebnog čaja, koji je bio poznat samo njemu. Narod je pripisivao čudotvorna lekovita svojstva tog napitka retkom bajkalskom biseru koji se nalazio u sastavu čaja. I mada naučnici ne potvrđuju postojanje bisera u hladnom Bajkalu, slava o bisernom čaju postoji i dan danas.
Receptura fitočaja "Hubad saj" je napravljena uzimajući u obzir savremene predstave o narušavanju razmene ugljenih hidrata prilikom dijabetisa. Zahvaljujući tome lekovite trave Bajkala i ostrva Oljhon, koje ulaze u sastav fitočaja imaju efekat smanjenja nivoa šećera.
Klice pasulja, listovi žalfije i pečurka smanjuju apsorbciju ugljenih hidrata u crevima, što smanjuje njihovo prodiranje u krv. Koren eleuterokoke, pečurka i trava lucerke aktiviraju ključne fermente razmene ugljenih hidrata, zahvaljujući tome šećer u krvi se brže pretvara u energiju, što dovodi do smanjenj nivoa u krvi. Listovi borovnice doprinose obnavljanju aktivnosti hormona insulina, koji obezbeđuje prenos glukoze iz krvi u ćelije. Zahvaljujući takvom kompleksnom dejstvu sprečava se povećan nivo šećera u krvi, što je u osnovi svih narušavanja kod dijabetisa.
Osim toga, lekovito bilje fitočaja "Hubad saj" obezbeđuje čitav niz važnih efekata. Galega doprinosi obnavljanju beta-ćelija Langerhansovih ostrvaca pankreasa koji su odgovorni za sintezu insulina. Listovi žalfije imaju snažno antioksidaciono dejstvo, sprečavaju razorno dejstvo slobodnih radikala koji se u velikoj meri formiraju prilikom narušavanja razmene ugljenih hidrata.

Indikacije: Preporučuje se u sledećim stanjima:
• narušavanje razmene ugljenih hidrata i masti, koji prate povećanje nivoa šećera u krvi;
• početni stadijum šećerne bolesti II tipa;
• u ulozi pomoćnog sredstva kod šećerne bolesti I tipa.
Nema posećenih oglasa
Ka vrhu