Da biste mogli da pravite oglase, izaberite i platite pretplatu koja vam odgovara. Takođe možete pogledati ovde "Korisničke postavke" i promenite način plaćanja.
• Održava mladalački izgled, jer je jak antioksidant • Sprečava oksidaciju ¨ lošeg ¨ holesterola • Učestvuje u snabdevanju organizma kiseonikom • Čini organizam zdravijim i izdržljivijim za svakodnevne napore • U sadejstvu sa vitaminom A štiti disajne puteve, posebno pluća od produkata zagađenog vazduha • Sprečava grčeve u mišićima kao i ukočenost • Smanjuje rizik od visokog pritiska • Neophodan je i za pravilnu funkciju nervnog sistema učešćem u metabolizmu nukleinske kiseline i u stvaranju jedra ćelija Vitamin E se nalazi u relativno velikim količinama u biljnim uljima (sojino, laneno, ulje kikirikija, pšeničnih klica i dr). Dosta je zastupljen u pšeničnim i kukuruznim klicama, pirinču, ječmu, kikirikiju, glavičastoj zelenoj salati. Manje koncentracije ovoga vitamina nalaze se u namirnicama animalnog porekla kao u: svinjskoj masti, goveđem mesu, mleku, maslacu, žumancetu i dr. Nedostatak vitamina E može da uzrokuje degenerativne procese u mišićima, razaranje crvenih krvnih zrnaca, neke vrste anemija, poremećaje plodnosti i funkcije nervnog sistema kao i povećanje osećaja umora.
Naš sajt koristi kolačiće. Klikom na "Slažem se" ili nastavkom korišćenja sajta slažete se za upotrebom kolačića. Ukoliko se ne slažete, možete promeniti podešavanja u vašem pretraživaču.