moto delovi | Srbija | Vozila

Moto delovi, kao i auto delovi, su nešto s čime ćete se susresti pre ili kasnije. Nadamo se što kasnije. Na Internetu se moće pronaći mnoštvo oglasa gde se prodaju moto delovi. Potrebno je ne samo znati koji su vam moto delovi potrebni već i da kupite provereni od pouzdanog prodavca. Na Mojtrg.rs stranici Moto delovi imamo bogatu ponudu koja se svakodnevno ažurira tako da smo sigurno da da sve one koje zanimaju moto delovi da će im biti korisna. Kod nas su zastupljeni moto delovi svih najpoznatijih proizvođača i za sve najpopularnije marke motora.

Moto delovi - oglasi iz cele Srbije

Voziti motor pruža neke nezaboravne trenutke uživanja i slobode. Kada osetite vetar u kosi ili kada sva vozila stoje a vi se provlačite između njih i stižete kuda ste krenuli na vreme, znaćete na šta mislimo. Međutim, to je lepša strana kada neko ima motor. Motori moraju redovno da se održavaju da bi bili bezbedni i da bi im životni vek bio što duži a isto tako znaju i da se pokvare. Tada se traže moto delovi za dvotočkaša. Postavlja se pitanje da li odmah ići kod majstora ili se prvo informisati o cenama i savetima na Internetu. Preporučujemo da se prvo informišete da znate koji moto delovi su vam potrebni i koja im je okvirna cena.

Moto delovi - originalni deo ili drugog proizvođača

Ukoliko želite da zamenite pokvaren ili istrošen imate opciju da li ćete kupiti originalni moto deo proizvođača tzv. OEM deo ili zamenski deo nekog drugog proizvođača. Za prvu opciju se odlučuju oni koji osećaju veću sigurnost kada kupe moto delova od iste firme koja je napravila i deo koji menjaju, ali ta varijanta je i najskuplja ali barem ćete znati da ćete dobiti identičan deo kao deo koji menjate. Zamenski deo može da bude različitog kvaliteta. Ima i onih koji su praktično isto toliko kvalitetni kao originalni moto delovi a ima i onih drugih. Zbog toga su tu znanje i iskustvo posebno bitni ili dobro istraživanje. Kada je reč o OEM moto delovima, problem može da bude i da nisu dostupni na tržištu pa se korisnici moraju odlučiti za rezervni moto deo nekog drugog proizvođača.

Polovni moto delovi - prednosti i nedostaci

U zavisnosti od polovnog dela, polovni delovi je najčešće najjeftinija varijanta kupovine. Ukoliko uspete da se pozicionirate kao pouzdani prodavac polovnih delova za motore, privući ćete veliko tržište vlasnika motora koji žele da uštede novac na njihovim popravkama motora.

Međutim, ukoliko je deo star i redak, može da bude skuplji od novog OEM rezervnog dela. Postoji specijalizovano tržište ozbiljnih kupaca koji traže polovne delove, posebno ako dolaze sa starih motora koji se više ne proizvode. Polovni moto delovi su idealni za klasičnu obnovu motora jer čine da motoro bude što verniji starom originalu. 

Problem sa prodajom samo polovnih moto delova je taj što nisu toliko dostupni kao OEM ili aftermarket moto delovi. Zbog toga bi trebali da imate ili pouzdani izvor odakle nabavljate polovne delove za motor ili da ih sami posedujete koje ste skupljali godinama.


Ka vrhu