Napravite Mojtrg nalog i dobijte 5.000 dinara!
Bebisiterka za čuvanje dece - kako izabrati pouzdanu?

Bebisiterka za čuvanje dece - kako izabrati pouzdanu?

Čuvanje dece je posao i zadovoljstvo, a veliki broj roditelja, silom prilika, ustupa ga bebisiterkama. MojTrg platforma prepoznaje čuvanje dece kao izuzetno tražen i važan zadatak, pa su oglasi roditelja i oglasi bebisiterki ovde dobili posebno mesto. 

Nekim porodicama je zbog manjka vremena bebisiterka potrebna svakodnevno, dok se neki za pomoć bebisiterke odlučuju samo u specijalnim prilikama. Koliki god intenzitet da je u pitanju, čuvanje dece ili čuvanje beba nesumnjivo predstavlja jedan od najodgovornijih poslova, a roditelji brigu o svojoj deci žele da ustupe samo pouzdanim dadiljama.

Pitanje je kako u moru ponuda i tražnje za dadiljama, pronaći najbolje i najpouzdanije bebisiterke? Istražili smo umesto vas i došli do saveta koje treba da primenite kako bi vaše dete čuvala najbolja i pouzdana dadilja.

Gde tražiti pouzdane bebisiterke?

Prvo što treba uraditi prilikom potrage za pouzdanom dadiljom je informisanje o svim načinima na koje je možete naći. Kada su u pitanju bebisiterke oglasi za čuvanje dece su definitivno najčešća metoda pronalaska dadilja.

Online oglasi dadilja i oglasi roditelja posebno su popularni, posebno na MojTrg platformi gde se vrlo jednostavno, brzo i efikasno može postaviti oglas. U širokoj ponudi oglasa sigurno ćete pronaći pouzadnu bebisiterku.

Sem toga, metodom “preko preporuke” dosta roditelja uspeva da pronađe pouzdane bebisterke za čuvanje dece. Ipak, ne odgovara svakoj porodici i svakom detetu ista bebisiterka. Zato je važno da i naredne savete uzmete u obzir prilikom potrage za dadiljom.

Temeljno intervjuisanje bebisiterke je obavezno

Kada na oglasu ili preko preporuke pronađete bebisiterku, a zatim je i pozovete kako biste je upoznali, obavite sa njom intervju za posao kao da je zapošljavate na pravo, odgovorno radno mesto - što zapravo i činite.

Obavite intervju sa dadiljom u svom domu

Idealno je da kandidatkinja dođe u vaš dom na intervju jer ćete onda odmah videti prvu reakciju deteta na nju, a i način na koji će ona stupiti u interakciju sa bebom, detetom ili više njih. Ovako ćete odmah moći i da je upoznate sa ambijentom u kome će možda u budućnosti raditi čuvajući vaše dete. 

Raspitajte se o iskustvu bebisiterke

Na razgovoru za posao bebisiterku bi detaljno i temeljno trebalo da ispitate o njenom pređašnjom iskustvu sa čuvanjem dece i da joj zatražite reference

Saznajte koliko su otprilike godina imala deca koje je dadilja čuvala. Ukoliko, na primer, tražite nekog za čuvanje bebe, radije izaberite bebisiterku koja ima iskustva sa čuvanjem beba, nego onu koja je čuvala decu stariju od dve godine.

Bebisiterka za čuvanje dece - kako izabrati pouzdanu?

Pitajte kandidatkinju o njenim osobinama

Nije važno samo iskustvo bebisiterke - saznajte i više o njenim osobinama. Ona mora da bude odgovorna, prijatna, strpljiva i da gaji ljubav, kao i razumevanje prema mališanima. Pitajte je o “šta ako” scenarijima. Na primer, “šta ćete uraditi ako beba neće da jede?”.

Saznajte koliko vremena bebisiterka može da posveti čuvanju deteta

Na intervjuu proverite kako dadilja stoji sa slobodnim vremenom i dogovorite sa njom intenzitet dolazaka.  Pitajte je i da li možete da je pozovete i van dogovorenih časova ukoliko nešto iskrsne. Idealno, ali i retko moguće, bilo bi da na bebisiterku možete da oslonite uvek.

Upoznajte je sa svojim očekivanjima

Predstavite bebisiterki očekivanja koja imate od nje. Da li želite da se njeno čuvanje deteta svede na vreme kod kuće ili biste možda radije da što više vremena sa detetom provodi u šetnji ili drugim, zanimljivim aktivnostima van kuće? Da li očekujete da dadilja kuva ili da se samo stara o tome da dete jede na vreme (i po potrebi ga hrani)?

Bezbroj je stvari o kojima treba da mislite koje biste morali da predočite kandidatkinji, jer ćete odgovorima na ova pitanja doći do saznanja o tome da li je to bebisiterka koja će najbolje odgovarati vašim potrebama.

Pitajte dete za mišljenje o bebisiterki

Ukoliko dete već zna da komunicira, obavezno ga pitajte da li mu odgovara bebisiterka sa intervjua. Naravno, ovo uradite tek pošto kandidatkinja napusti vaš dom, kako bi dete bilo potpuno iskreno sa vama. Ne zaboravite da su ostali faktori jednako bitni i da dete lako može da promeni mišljenje nakon boljeg upoznavanja sa dadiljom, ali svakako uzmite u obzir i prvi utisak deteta. 

Sklapanje dogovora sa odabranom bebisiterkom

Nakon intervjua, proverite referencu koju je bebisiterka ostavila. Ovako ćete se uveriti u njeno iskustvo, a možete pitati i ostale stvari koje vas zanimaju o njenom radu. 

Sada kada ste prošli sve važne korake i smatrate da ste napokon pronašli pouzadnu bebisiterku koja u potpunosti odgovara vašim potrebama, vreme je da sklopite dogovor sa njom i da je bliže upoznate sa svakodnevnim navikama, tempom i stilom života vaše porodice. Predstavite joj pravila u vezi sa detetom i vašim domom i ostavite joj sve važne kontakte telefona - vaš, vaših članova porodice, ali i doktora\ke, vaspitača\ice, ili učitelja\ice. 

Dogovorite se sa dadiljom oko vremena njenog dolaska i zamolite je da uvek dođe bar 15ak minuta ranije od dogovorenog vremena, ali i da bude spremna da ostane sa detetom nešto duže. Dogovorite se sa njom i oko cene njene usluge i obavezno svaki put (naročito u početku), nakon vremena koje provede sa bebisiterkom, pitajte dete da li mu je bilo lepo, ali i dadilju o detetu. 

Brzim i jednostavnim oglašavanjem na našoj platformi sigurno ćete brzo doći do najbolje bebisiterke, a ukoliko ste i sami bebisiterka posao možete pronaći na isti način - postavljanjem oglasa na MojTrg platformu.

Ka vrhu

Naš sajt koristi kolačiće. Klikom na "Slažem se" ili nastavkom korišćenja sajta slažete se za upotrebom kolačića. Ukoliko se ne slažete, možete promeniti podešavanja u vašem pretraživaču.

Više informacija