Napravite Mojtrg nalog i dobijte 5.000 dinara!

Mehanizmi za pokretanje zavesa na vašim prozorima

Mehanizmi za pokretanje zavesa na vašim prozorima

Postoji nekoliko različitih mehanizama zavesa koji mogu promeniti izgled Vaše prostoriji i ulepšati prozore. Svakako ćemo pomenuti dva najpopularnija mehanizma za pokretanje koji se koriste decenijama unazad ali i dalje izgledom odolevaju vremenu. Iako su razlike između njih očigledne, budite sigurni da ćete moći da pronađete pravi model za svaku prostoriju.

Najbitnije prilikom kupovine mehanizama za zavese je da obratite pažnju na sam kvalitet. On je zapravo presudan jer samo na taj način možete biti sigurni da će Vaš mehanizam trajati dugi niz godina. Napominjemo da se kvalitetni mehanizmi za pomeranje zavesa izrađuju isključivo od aluminijuma. To je bitna stvar za sve kupce, jer samo u tom slučaju će biti sigurni da su izabrali pravu stvar.

Pročitaj još: Razlike izmedju rolo i zebra zavesa


Aluminijumske garnišne za metražne zavese

Metražne zavese i draperije predstavljaju klasično ali i moderno rešenje prilikom opremanja Vašeg stambenog ili poslovnog prostora. Zavese se mogu pomerati na nekoliko različitih načina ali svakako da je najpopularnije horizontalno pomeranje pomoću garnišne. Ovaj vid pomeranja se može uraditi ručno ili pomoću elektromotora koji je sve popularniji izbor u našim krajevima.

Kvalitetne garnišne su napravljene od čvrstog aluminijuma, što garantuje izdržljivost ali i lagodno pomeranje svih zavesa ili draperija. Garnišne koje su napravljene od ovog materijala ne mogu promeniti boju, saviti se ili polomiti. U odnosu na plastične modele, one su mnogo naprednije ali i kvalitetnije.

Bilo da se ova vrsta garnišni kači na zid ili plafon, Vaše zavese će neometano kliziti na svakoj površini. Uz plastične klizače koji su napravljeni za tačan otvor, možete biti sigurni da ćete dobiti najbolje rešenje za pomeranje zavesa.

Garnišne mogu da budu jednokanalne, dvokanalne ili trokanalne i to sve zavisi od toga koliko zavesa želite da okačite. Najpopularniji model sadrži dva kanala jer većina ljudi voli da na prozorima okači zavese i draperije.


Rolo zavese kao jedinstven model pomeranja

Drugi model koji ćemo Vam ovom prilikom prestaviti su rolo zavese. One se pomeraju vertikalno na gore ili dole i to jednostavim pokretom na lančić. To je veoma pristupačno za sve osobe koji imaju velike staklene površine koje žele do pokriju ovim zavesama.

Povlačenje rolo mehanizama se, osim na lančić, može uraditi i na daljinski upravljač. Oba rešenje su veoma praktična, toliko da nećete imati nikakve probleme za bilo koji model da se odlučite. Rolo zavese se mogu zakačiti na sve površine prozora i one se izrađuju po tačnim merama. Iz tog razloga predstavljaju kvalitetno dekorativno rešenje za svaki enterijer.

Mehanizam se sastoji od aluminijuma koji je povezan sa metalnom oklagijom koja se pokreće. Ovaj jednostavan način rada je prisutan kroz istoriju ali u današnje vreme je postao veoma popularan. 

Kada odlučite da zaustavite poziciju zavese, jednostavno prekinete da pomerate lančić i platno se zaustavlja. Na taj način sami možete kontrolisati koliko svetlosti želite da uđe kroz Vaš prozor. Ovo je veoma praktično rešenje koje je zbog kvalitetnog aluminijumskog mehanizma vrlo jednostavno za korišćenje.

Mogućnost biranja različitih vrsta dezana, boja ali i modela platna, svakako će uticati na lepši izgled Vaše prostorije. Ove vrste zavesa se isto tako mogu postaviti na plafon, zid ili na sam okvir prozora. Na Vama je da izaberete pravu poziciju koja će Vam odgovarati.

Ka vrhu

Naš sajt koristi kolačiće. Klikom na "Slažem se" ili nastavkom korišćenja sajta slažete se za upotrebom kolačića. Ukoliko se ne slažete, možete promeniti podešavanja u vašem pretraživaču.

Više informacija