Napravite Mojtrg nalog i dobijte 5.000 dinara!

Najtraženiji poslovi od kuće sa najboljom zaradom


Najtraženiji poslovi od kuće sa najboljom zaradom

 

Poslovi od kuće su sve češći vid zapošljavanja, a njihova najveća prednost leži u činjenici da zadatke obavljate iz udobnosti svoga doma, najčešće tempom koji sami odredite. Ovo je naročito dobra vest za sve one koji nisu ljubitelji kancelarija, i klasičnog radnog vremena “od 9 do 5”, jer su u današnje vreme opcije za rad od kuće izuzetno brojne. 

 

Za ovakvu privilegiju treba zahvaliti prvenstveno internetu i digitalnom poslovanju kome pribegavaju gotovo svi poslodavci, jer osim što je efikasno i brzo, vrlo često je znatno produktivnije u odnosu na tradicionalne načine rada. 

 

Bilo da tražite dodatni posao ili regularan plaćen posao od kuće, u nastavku donosimo ideje za posao koji možete obavljati iz okruženja koje vama odgovara, uz odličnu zaradu koja u velikom broju slučajeva značajno premašuje iznos prosečne plate u Srbiji. 

#1 Posao preko interneta - online časovi stranih jezika

Kada je u pitanju rad od kuće, uglavnom su u pitanju online poslovi, a jedan od najplaćenijih je držanje online časova engleskog ili nekog drugog stranog jezika. Kao i svaki posao preko interneta, i ovaj zahteva posedovanje sopstvenog računara, dobru internet konektivnost, web kameru, slušalice, mikrofon i mirno okruženje. 

 

S obzirom na to da gotovo svaki posao zahteva ovakvu opremu, zahtevi ovog posla zaista nisu veliki. Ono što je mnogo važnije je vaša stručnost i adekvatan nivo znanja datog jezika, tako da možete da ga predajete drugima. Najčešće su učenici upravo deca, pa nivo vašeg znanja stranog jezika ne mora uvek da bude najviši, osim ukoliko poslodavac nema posebne zahteve u pogledu nivoa obrazovanja ili posedovanja određenih sertifikata. 

 

Radno vreme se određuje u dogovoru sa učenicima, a jedina “mana” ovog posla je to što se časovi drže učenicima iz celog sveta, što često zahteva prilagođavanje različitim vremenskim zonama. 

 

Idealan kandidat za ovaj posao je komunikativna i prijatna osoba, budući da obučavanje često zahteva nešto više strpljenja i vremena. Ovakav posao možete pronaći na pouzdanim internet platformama specijalizovanim za ponudu poslova od kuće, a sve što vam treba je znanje određenog jezika i udobno okruženje iz koga ćete raditi. 

#2 Društvene mreže - jednostavna zarada na internetu 

Menadžeri za upravljenje nalozima na društvenim mrežama su neizostavan deo svakog uspešnog biznisa, a prednost ovog posla je to što se može obavljati sa bilo kog mesta na kome imate pristup internetu sa svog telefona ili laptopa. Od kandidata za ovas posao se očekuje poznavanje društvenih mreža poput Instagrama, Facebook-a, LinkedIN-a, Twitter-a i slično, kao i tehnika oglašavanja putem istih. 

 

Idealan kandidat treba da poznaje osnove kopirajtinga, jer ovaj posao podrazumeva formulisanje kratkih i prodajnih marketinških poruka, a neophodno je i poznavanje alata za kreiranje vizuelnog sadržaja. Od presudne važnosti je i izražena kreativnost kandidata, koja mnogo znači u osmišljavanju strategije nastupa na društvenim mrežama i na internetu uopšte. 

 

U ovom poslu se često favorizuju kandidati koji imaju posebno znanje ili iskustvo u nekoj specifičnoj industriji, jer se na taj način uspešnije i stručnije obraćaju ciljnoj grupi. Menadžeri za društvene mreže obično rade u okviru velikih timova, ali se sastanci i sva komunikacija obično odvijaju preko Skype-a i drugih kanala online komunikacije. 

Najtraženiji poslovi od kuće sa najboljom zaradom

#3 Administrativni asistent - posao od kuće bez ulaganja

Ukoliko se niste pronašli u gore navedenim zanimanjima, a pitate se kako zaraditi novac od kuće, možda je posao administrativnog asistenta pravo rešenje za vas. Reč je o osobi koja obavlja posao preko interneta za svog poslodavca, a u opis posla ulaze unos podataka, pisanje izveštaja, kreiranje sadržaja, prevođenje, upravljanje mejlovima i slični poslovi. 

 

Virtuelni asistenti obavljaju vrlo širok dijapazon aktivnosti, koji zavisi od potraživanja samog poslodavca. Neophodne veštine za ovaj posao su vladanje Microsoft Office paketom, poznavanje bar jednog stranog jezika, brzo kucanje, poznavanje alata za masovno slanje mejlova i alata za masovno skladištenje podataka. 

 

Konkretni uslovi se dogovaraju sa poslodavcem, a radno vreme uglavnom zavisi isključivo od vas, sve dok poštujete unapred dogovorene rokove za rešavanje određenih zadataka. 

#4 IT poslovi - rad od kuće sa celim svetom

IT stručnjaci svoj posao mogu da obavljaju od kuće uz izuzetno dobre zarade, ali ovakav agažman ujedno zahteva i veliku stručnost i iskustvo sa određenim tehnologijama, pa se ovakav posao od kuće preporučuje samo onima koji su zaista u “IT svetu”. 

 

IT stručnjaci vrlo često sarađuju sa timovima i poslodavcima širom sveta, a sve to iz sopstvene fotelje uz fleksibilno radno vreme, stalno usavršavanje i veliki prostor za napredak. Sve ovo je dobar razlog da veliki broj IT stručnjaka radije bira kućno okruženje u odnosu na kancelariju. 

#5 Ručni rad - kreativne biznis ideje od kuće

Kada je u pitanju posao kod kuće ručni rad je jedna od najboljih opcija, koja zahteva određene talente. Ukoliko ste umetnička duša, volite da kreirate i uživate u detaljima, uvek se možete odlučiti za pravljenje nakita, šivenje unikatnih komada, izradu dekorativnih stvarčica i slično tome. 

 

Ovaj posao zahteva i ulaganje u radni materijal, mašine i drugu opremu, ali uz dobru promociju i originalan nastup na društvenim mrežama, proizvodi iz ručne radinosti itekako imaju svoju tražnju. I u ovom slučaju je u pitanju zarada preko interneta, budući da su društvene mreže danas ujedno i najbolji način za prezentaciju i reklamiranje sopstvenog biznisa. 

#6 Blogovanje - unosan online posao

Blogovanje je trenutno najpopularnije kada su online poslovi od kuće u pitanju, a zarada je gotovo zagarantovana ukoliko imate autentičan nastup i “ono nešto” što će privući pažnju širokih masa. 

 

Blog može pokrenuti baš svako bez ikakvih ulaganja, ali u ovom poslu opstaju samo oni koji imaju određenu sferu interesovanja koju obrađuju kroz svoje blogove, a samim tim i konkretnu ciljnu grupu kojoj se obraćaju. Bilo da je reč o putovanjima, modi ili nekoj drugoj sferi, mesta na internetu ima za sve!

 

U ovom poslu je važno biti za nijansu drugačiji i originalniji u odnosu na ustaljene trendove, jer internet i društvene mreže nude pregršt sadržaja u kome se nije lako izdvojiti i okupiti sopstvenu publiku. 

Ovo su neki od najpopularnijih poslova koje možete obavljati od kuće, kao stalni ili dodatni posao - u zavisnosti od vaših preferencija. Svaki posao zahteva određene veštine koje se vrlo brzo i lako mogu savladati, a na vama je samo da potražite svoj idealan posao i počnete da ga obavljate iz okruženja koje vam najviše prija.

Ka vrhu

Naš sajt koristi kolačiće. Klikom na "Slažem se" ili nastavkom korišćenja sajta slažete se za upotrebom kolačića. Ukoliko se ne slažete, možete promeniti podešavanja u vašem pretraživaču.

Više informacija