Napravite Mojtrg nalog i dobijte 5.000 dinara!

Krečenje stana

Renoviranje stana - kako renovirati stan bez mnogo ulaganja?

Renoviranje stana često iziskuje mnogo ulaganja. Ipak, pravilo je i to da se uvek isplati, na ovaj ili na onaj način. Bilo da želite da se posvetite renoviranju stana kako biste povisili njegovu vrednost na tržištu ili kako biste uživali u životu u svežem i lepšem domu  - isplativost renoviranja stana zagarantovana je.

Ipak, s obzirom na učestalost postavljanja pitanja: Kako renovirati stan bez mnogo ulaganja?, jasno je da je potreba za uštedom na ovom polju velika. 

Imamo odlične vesti!

Znamo kako da renoviranje stana može da protekne bez mnogo ulaganja, a sa jednako dobrim rezultatima! 

Kroz višegodišnje poslovanje MojTrg platforme za oglašavanje, uverili smo se u to kako se sveže renovirani stanovi u Beogradu, Novom Sadu, stanovi u Kruševcu, ali i svim drugim gradovima Srbije, prodaju brže, a i po odličnim cenama. 

Zato smo istražili kako renovirati stan bez mnogo ulaganja i tako sebi obezbediti lepši dom, ili mu povisiti cenu na tržištu prodaje stanova! Otkrivamo vam tajne renoviranja bez puno ulaganja u narednim redovima.

Priprema za renoviranje stana i planiranje troškova

Za dobru uštedu potrebni su jasan plan i dobra priprema!

Zato prošetajte celim stanom, pogledajte šta je ono što mora da se renovira (pukla keramika u kupatilu, fleke na zidovima, stara vrata koja škripe…), a šta je ono što je samo vaša lična želja da renovirate. Sve ovo, po crticama, zapišite na papiru.

Vreme je za planiranje troškova!

Raspitajte se kod prijatelja koji su skoro renovirali stan, ili na forumima na Internetu o tome kako se kreću cene usluge renoviranja, kao i cene predmeta koje želite da koristite pri renoviranju. Crticu po crticu.

Zatim saberite prosečnu cenu troškova i uporedite ih sa budžetom koji imate na raspolaganju. Napravite selekciju elemenata stana koje ćete renovirati i dajte prednost obaveznim stavkama. Sada je vreme da krenete u dublje istraživanje ponude cena renoviranja stana i elemenata na tržištu.

Renoviranje stana - cena usluge i elemenata

Sada kada ste napravili preciznu selekciju stvari koje želite da renovirate u stanu, došao je trenutak da temeljno istražite cene na tržištu za određene usluge renoviranja i elemenata. 

Za ovo koristite sve moguće izvore (verujte da će se na kraju isplatiti). Oglasi, Internet, prijatelji i poznanici koji su renovirali stan - svuda možete naći informaciju o cenama renoviranja stana.

Ne štedite na kvalitetu!

Na primer, keramičke pločice definitivno treba da postavljaju majstori koji imaju reputaciju kao odlični na ovom polju. To ne znači da će biti i najskulji, ali definitivno vam nisu potrebne loše i neprofesionalno postavljene pločice u kupatilu i kuhinji.

Nekada je skuplje rešenje zapravo ušteda. Razmislite - koliko bi trajale loše postavljene pločice ili one od nekvalitetne keramike? Sigurno biste u njih uskoro opet morali da uložite. Kada birate kvalitet rada i predmeta - njegova dugoročnost je zagarantovana. 

S druge strane, ako vaši zidovi ne zahtevaju preteranu stručnost u farbanju (nije potrebno gletovanje, niti želite veliku razliku u boji) - zidove možete ofarbati i sami, ili kontaktirati prijatelje koji već imaju iskustva u tome, te ovako ostvariti značajnu uštedu. 

Kad smo već kod toga, imamo za vas još jedan odličan savet za ostvarivanje uštede u toku renoviranja stana - uradi sam\a!

Šta možete - uradite sami

Renoviranje stana ne morate u potpunosti prepustiti profesionalcima.

Kao što navedeni zadatak krečenja zidova možete uraditi sami - tako postoje i druge stvari na kojima možete uštedeti na ljudstvu. Menjanje brava u stanu, na primer, jedna je od tih stvari. 

Postavljanje polica na zidove takođe nije komplikovan zadatak, kao ni postavljanje venecijanera. Ukoliko obnavljanje nameštaja uključujete u zadatak renoviranja stana - mnoge komade takođe sami možete sklapati i postavljati, pa je i ovo deo renoviranja stana na kom možete ostvariti uštedu.

Ne brinite, znamo da verovatno nemate znanje o tome kako se postavljaju venecijaneri!

I za to imamo rešenje.

Naime, Internet je pun tutoriala i najrazličitijih formi i vidova informacija o svakom mogućem zadatku potrebnom za renoviranje stana. Informisanje je ključ uštede, pa ne čekajte majstore, već prionite na istraživanje! Ovakve veštine biće vam korisne i u budućnosti.

Krečenje zidova belom bojom

Čekajte popuste - ostvarićete značajnu uštedu

Renoviranje stana podrazumeva da morate da kupite dosta elemenata kojima ćete zameniti stare. Bilo da su u pitanju lusteri, štekeri, farbe za krečenje ili komadi nameštaja - za sve njih postoji optimalno vreme kupovine - vreme popusta!

Možda vam se popust od 10% na željenu bravu ne čini kao značajna ušteda, ali kada kupujete više brava, verujete da ćete osetiti višak novca u džepu. Naravno, brave su samo primer - popusti se važe za svaki element renoviranja.

Ostatak budžeta iskoristite na obnavljane ostalih elemenata

Sećate se spiska koji ste pravili u prvom koraku?

Sada je vreme da se vratite na njega.

Ukoliko poslušate sve naše savete i dođete do optimalnog rešenja za renoviranje stana sa uštedom - u budžetu ćete sigurno imati višak sredstava. Možete ga upotrebiti za obnavljanje ostalih stvari sa spiska, koje niste označili kao “obavezne”.

Nema sumnje da će stan nakon renoviranja zablistati, a da će vas rezultati oduševiti! Ukoliko nakon renoviranja, ili pre njega, poželite da prodate nekretninu - brzo i lako postavite oglas na MojTrg platformi - sigurni smo da će se kupoprodaja obaviti u najkraćem mogućem roku!

Ka vrhu

Naš sajt koristi kolačiće. Klikom na "Slažem se" ili nastavkom korišćenja sajta slažete se za upotrebom kolačića. Ukoliko se ne slažete, možete promeniti podešavanja u vašem pretraživaču.

Više informacija