Napravite Mojtrg nalog i dobijte 5.000 dinara!
Sezonski poslovi za studente - kako zaraditi džeparac za more?

Sezonski poslovi za studente - kako zaraditi džeparac za more?

Sezonski poslovi za studente su vrlo traženi tokom letnjih meseci, a srećom ni ponuda istih nije mala. Bilo da su u pitanju sezonski poslovi na moru ili pak posao od kuće koji možete obavljati tokom cele godine, mogućnosti su brojne. U nastavku navodimo nekoliko predloga pomoću kojih ćete brzo i lako doći do džeparca za vaše letovanje. 

#1 Administrator za unos podataka - sezonski posao sa odličnom zaradom

Administrator za unos podataka je jedna od uvek raspoloživih opcija za vaš sezonski posao koji možete obavljati i od kuće. Veliki broj firmi traži osobe kojima će jedini posao biti unos podataka u računar, uz eventualno korišćenje engleskog jezika. Studenti se često odlučuju za ovaj posao zbog vrlo dobrih zarada, ali treba uzeti u obzir i to da administratori za unos podataka često rade i duže od osam sati dnevno

 

Ukoliko želite brzo da zaradite čitav iznos za letovanje, ovakav posao može biti vaša šansa. Važno je da vam koncentracija bude na visokom nivou tokom unošenja podataka, a preciznost i pedantnost su obavezne osobine zaposlenog na ovoj poziciji. 

Ukoliko niste tip osobe koja može da sedi više od osam sati za računarom i unosi podatke, onda se radije odlučite za neke od dole navedenih poslova. Oni koji se ipak pronađu u ovoj priči, verovatno će biti vrlo zadovoljni krajnjim ishodom i brzo zarađenim džeparcem za more.

#2 Ugostiteljstvo na moru - posao za studente tik uz plažu

Gde bolje zaraditi za more, ako ne na moru? Svake letnje sezone veliki broj studenata odlazi u popularna letovališta zbog sezonskih poslova u ugostiteljskim objektima. Neki se odlučuju za rad u hotelima na recepciji, dok drugi biraju konobarenje u restoranima i plažnim barovima. 

Zarada za more najbolja u restoranima, kafićima i picerijama

Statistika iz godine u godinu pokazuje da je potražnja za konobarima najveća kada su sezonski poslovi u pitanju, pa je gotovo nemoguće ostati “praznih ruku” ukoliko se na primorje zaputite zbog posla. 

 

Svaka turistička sezona podrazumeva otvaranje niza novih lokala, barova i kafića, a najvećem broju ovakvih objekata su, osim konobara, potrebni i kuvari, šankeri, koktel majstori i drugo osoblje, pa posla uvek ima. 

 

Ukoliko ste vešti sa pravljenjem palačinki, ili znate trikove za najukusnije pice, za vas će se sigurno naći neko mesto u picerijama i palačinkarnicama. S druge strane, tu su je i posao prodavca sladoleda, koji je nešto lakši u odnosu na prethodno navedene, a opet vrlo tražen i potreban svake turističke sezone na moru. 

Zašto je zarada za more baš na moru uvek dobra opcija?

Studentski sezonski poslovi na moru imaju jednu sjajnu prednost, a to je da posao na moru pruža mogućnost uživanja na plaži pre ili nakon radne smene. Naravno, uživanje nije potpuno kada imate tako veliku obavezu kao što je osmočasovno (ili duže) konobarenje, ali bar imate mogućnost da slobodne sate iskoristite na najbolji način - uz more. 

 

Osim toga, zarađen novac možete iskoristiti za ostanak u istom letovalištu, ali uz kompletan ugođaj za koji ste sami zaradili. Uvek možete i otputovati sa zarađenim novcem, kojim ćete, ukoliko se bavite konobarenjem, verovatno biti sasvim zadovoljni. 

Sezonski poslovi za studente - kako zaraditi džeparac za more?

#3 Pakovanje i deklarisanje robe - uvek dostupni studentski poslovi

Studentski sezonski poslovi se mogu obavljati i iz vašeg rodnog mesta ili mesta u kome studirate. Jedan od gotovo uvek dostupnih poslova je pakovanje i deklarisanje robe, koje se obavlja u magacinima raznih brendova. 

 

Ovakav tip posla možete pronaći samostalno ili preko studentskih zadruga, a sa poslodavcem možete dogovoriti tempo i dužinu rada. Tako pakovanje robe možete obavljati kao sezonski posao, ili pak nešto kraći angažman koji će vam obezbediti zaradu za letovanje. 

 

Cene satnica na ovakvim poslovima variraju od firme do firme, a s obzirom na to da veliki broj njih traži radnike, imate mogućnost da izaberete opciju koja vam najviše odgovara, u pogledu zarade, lokacije i drugih uslova rada. 

 

Prednost ovakvog sezonskog posla je u tome što možete da ga obavljate paralelno sa studiranjem i učenjem, jer ostajete u svom gradu, a u najvećem broju slučajeva imate mogućnost da se sa poslodavcem govorite oko dnevnih/noćnih smena i svih drugih uslova. 

#4 Promocije - najaktuelniji studentski sezonski poslovi

Koliko vam puta priđu promoteri nekog brenda na ulici, kako bi vam pružili flajer ili kratko predstavili neki proizvod? Veliki broj njih samo pokazuje koliko je posao promotera pristupačan, pa deljenje flajera, prezentacija proizvoda ili usluga ili neki sličan tip promocije može postati i vaš sezonski posao za more. 

 

Ovakve poslove takođe možete obavljati u bilo kom gradu, a sve što bi trebalo da uradite jeste da se javite firmama koje traže promotere. Svako ko nudi proizvode ili usluge verovatno ima potrebu i za promoterima za iste, pa do ovakvog posla možete doći direktnim obraćanjem firmi ili javljanjem na oglase.

 

Razni su vidovi promocija, a vi se u skladu sa sopstvenim preferencijama i željenom zaradom možete odlučiti za deljenje flajera na ulici, ili promociju proizvoda u šoping centrima i samoposlugama. Takođe, jedan vid promocije podrazumeva i nešto ozbiljnije prezentacije i demonstracije proizvoda i rada firme, pa su za ovakav posao često potrebne razvijene komunikacione veštine. U skladu sa tim, i vaša zarada za more će biti nešto veća. 

#5 Zarada za more na recepciji ho(s)tela

Ukoliko odlično govorite engleski jezik uz poznavanje još jedan ili dva strana jezika, sezonski posao recepcionara može biti idealan izvor vaše zarade za more. Ukoliko želite brzo i lako da dođete do posla, obratite se direktno hostelima i hotelima koji su raspoloženi da vas prime na posao. 

 

Posao recepcionara najlakše ćete naći u hostelima, budući da se za rad u hotelu uglavnom traže posebne kvalifikacije. Tu su i poslovi sređivanja soba, portira i održavanja hotelskih prostorija, pa se možete raspitati i za ove pozicije. Mogućnosti su razne, a ovaj posao možete obavljati i na turističkim destinacijama, ali i u gradu gde živite i studirate. 

 

Ovo su neki od predloga za dobru i relativno brzu zaradu za more, a osim što ćete steći džeparac za more, dobićete i iskustvo koje može da vam pomogne u pronalaženju daljih poslova. Na MojTrg.rs možete pronaći niz odličnih sezonskih poslova, od kojih možda baš neki bude idealan sezonski posao za vas!

Ka vrhu

Naš sajt koristi kolačiće. Klikom na "Slažem se" ili nastavkom korišćenja sajta slažete se za upotrebom kolačića. Ukoliko se ne slažete, možete promeniti podešavanja u vašem pretraživaču.

Više informacija