Napravite Mojtrg nalog i dobijte 5.000 dinara!

elektricnog skutera

Vodič za kupovinu električnog skutera

Električni skuteri su za vrlo kratko vreme postali izuzetni popularni širom sveta. Različite ciljne grupe ih koriste iz različitih razloga. Mladi kao još jednu novotariju da se pokažu pred društvom a sve više ljudi ga koristi ili kao isključivo prevozno sredstvo do posla ili ga kombinuju sa gradskim prevozom. Električni skuteri su pogodni pogotovo kada je stanica udaljena od kancelarije a nema dobra veza do iste pa nakon što izađete iz prevoza možete da nastavite sa skuterom.

U zavisnosti od modela i karakteristika razlikuju se i cene skutera. Na mojtrg.rs često možete naći veliki izbor električnih trotineta. Cene se kreću i do preko 500 evra za nove modele. Na šta treba posebno obratiti pažnju prilikom kupovine električnog trotineta.


Baterija

Električni trotineti koriste najčešće punjive litijum jonske baterije koji se napune u zavisnosti od kapaciteta za nekoliko sati preko obične utičnice za struju. To je isti tip baterija kao što se koristi u lapotovima ali ove imaju veće kapaciteta. U zavisnosti od baterija, koliko se često pune i na koji čanin mogu da traju i do 3 godine.


Domet

Posle same baterije, ono što zanima sve buduće vlasnike električnog skutera je koliko kilometara će moći preći sa jednim punjenjem. U zavisnosti od modela razlikuje se i doseg, ali i od drugih faktora poput tipa podloge, načina vožnje, stepena napumpanosti guma napumpane itd. Najčešće može da pređe barem 25 km.


Težina

S obzirom da je mobilnost ono što je najbitnija kod trotineta, težina će uticati koliko ćete lako moći da ga prenosite. Neki modeli su teški 10-ak kilograma dok neki mogu da budu i preko 40 kilograma teški u zavinosti od materijala koji su korišćeni prilikom izrade.


Brzina I sigurnost

Sigurno ste primetili da različiti skuteri idu različitom brzinom. Neki idu i skoro 40 km na čas dok neki su limitirani na manje od 10 km na čas. Obratite posebnu pažnju da pogotovo ako vozite brže svoj električni skuter da imate na sebi kacigu i da obratite pažnje na druge učesnike u saobraćaju, tu pre svega mislim na pešake.

Prilikom kupovine električnog trotineta dobro je da se malo provozate da vidite kako vam odgovara za vašu visinu, težinu i koliko je udoban prilikom vožnje. Tu posebnu pažnju obratite na veličinu točkova. Veći točkovi pružaju bolju udobnost. Visina trotineta je isto jako bitno da biste mogli da ga vozite ispravljenih leđa i gledajte da ima podesivi volan. Raspitajte se kod prijatelja koji već imaju električni skuter kako su zadovoljni istim i pročitajte utiske drugih na Internetu.

Srećan izbor i sigurna vožnja!

Ka vrhu

Naš sajt koristi kolačiće. Klikom na "Slažem se" ili nastavkom korišćenja sajta slažete se za upotrebom kolačića. Ukoliko se ne slažete, možete promeniti podešavanja u vašem pretraživaču.

Više informacija