Objavljeno: avg 30 2021 11:28

Seosko imanje na prodaju u selu Đurđevo kod Rače KG

EUR

Objavljeno: avg 30 11:28
Pregleda: 121
Prodajem seosko imanje na kojem se nalaze dve kuće, štala, koš ili ti čardak, ambar kako ko već zove to, dve livade, bašta, stari voćnjak i sve je uglavnom na površini od sto metara dužine sa šezdeset širine ili tačnije 57 ari. 50 Ari se vodi u katastru kao obradivo zemljište a ostalo spada u taj kao neki mali voćnjak i dve okućnice pošto su ovde bila takoreći dva imanja. Po katastru su odvojive i kuće i livade al kao što rekoh sve sam uzeo i sve se vodi na mene. Po katastru se može podeliti i na četiri dela. Al da ja seckam jedan po jedan deo to ne želim pa sam eto rešio da prodam sve.

Imanje se nalazi u srcu Šumadije u selu Đurđevo pored Rače Kragujevačke. Kragujevac je udaljen na oko 35 kilometara i ima više puteva prema KG. Isto tako i Aranđelovac je na otprilike istoj udaljenosti kao i SMederevska Palanka. Topola kod Oplenca je na manjoj udaljenosti i otprilike na nekih 25 kilometara. Etno selo Viševac je na neka dva kilometra od mog domaćinstva isto na glavnom putu kao i moje imanje.

Znači nije gore na brdu u samom selu već na glavnom putu.
Sve je upisano u katastru i sve se vodi na mene. Poseduje struju, vodu koja je iz seoskog vodovoda i bunara i uvek je ima i cena je po metru kubnom samo 20 dinara tako da trošak vode sa sve zalivanjem bašte na godišnjem nivou ne bude veći od hiljadu i trista dinara.

Ima i bunar ispred kuće al ne znam u kakvom je stanju jer ima vode na česmi pa mi nije bilo nužno da prčkam i čistim bunar jer pre mene nije niko ovde živeo deset godina a ja sam eto na ovom imanju već pet godina. Zemlja je čista i dobra i nikada za svo vreme od kako sam ja tu nije tretirana sa nikakvim hemikalijama i slično jer sam pobornik zdrave i čiste zemlje. Deset godina pre mene nije niko ovde živeo i trebalo mi je dosta vremena da sve raskrčim i dovedem u kakav takav red i oblik.

Jedna kuća od pune cigle u kojoj ja živim i u kojoj je napravljeno i kupatilo ima 40 kvadrata sve ukupno. Odmah je useljivo ako neko želi dajem sa sve stvarima i alatom, trimerom, motorkom itd jer ne mogu da se seljakam sa stvarima ako ne nađem odmah drugo neko manje imanje.
Što se tiče unutrašnjosti kuće adaptirao sam da može da se sasvim prijatno živi. Potrebno je još odraditi fasadu a ja za to nisam imao para. Unutar kuće je jedan hodnik koji je širine dva metra a dužine četiri , kupatilo dva sa dva metra , dve sobe iste veličine 4x4 metra ili ti 16 kvadrata. Kuća je upisana i vodi se na mene i porez je nekih 1200 dinara za godinu dana na nju.

Ona druga bela kuća je stara i upisana i legalizovana sama po sebi jer je starija od 50 godina tačnije je iz nekih 50-tih godina a možda i tu negde i pre rata to zaista ne znam...sve je čisto po papirima i katastru i sve se vodi na mene i nema nikakvih dugova, hipoteke ili potraživanja u opšte bilo šta na ovom imanju. Problem stare kuće je taj što mora da se sredi ako se misli u njoj živeti pa su potrerbna ulaganja, mislim ako neko želi da sačuva to staro jer mu to dođe kao neki spomenik našim precima takoreći.

Sada kolko ko ceni svoje predke svoj rad, trud i sve drugo takav mu je i život a svedoci smo i sami da je sve u bescenju velikom danas i da ljudi slabo išta cene što zaista vredi al da ne gušim o tome.
Uglavnom prodajem sve jer mi nije održivo zato što živim sam i ne mogu čak ni socijalnu pomoć da dobijem jer imam viška sedam ari zemlje pa zato tražim nešto manje.

Tražim neko manje imanje a za ovo sve tražim eto 30 hiljada evra .
Moguća možda mala korekcija cena za prave kupce i ljude koji misle da ostaju na zemlji a oni što misle da kupuju pa preprodaju ne znam šta da kažem. Ja eto moram jednostavno jer mi nije isplativo sam da živim na tako velikom prostoru koji treba održavati da se ne lažemo i to je to.

Eto opisao sam manje više skoro sve a ostatak je u slikama a u slikama u mom albumu na fejsu stoji kratak opis šta se na fotografiji nalazi. Tako da eto ne znam šta da dodam il da oduzmem.
Inače sam zaboravio da napišem da ima skroz renoviran dom zdravlja i apoteka u selu i to je na 800 mestara od moje kuće isto na glavnom putu kao i jedna prodavnica u kojoj ima sve što treba i jedna osnovna škola pored crkve u selu .
Eto to sam zaboravio da napišem u oglasu a verovatno će to neke ljude isto da zanima pa eto još neki dodatni info.

Za kontakt mi se možete obratiti porukom na fejsbuku ili viberu il zvati na ovaj broj mobilnog telefona
062/396-606 Igor
Na SMS poruke ne mogu da odgovaram.

Za više slika i informacija šaljem link ka albumu da se pogleda celo domaćinstvo jer ovde je ograničen broj fotografija.
Eto toliko od mene
Svako(m) dobro.
Ukoliko ovaj oglas prekrši Pravila Oglasa ili Sigurna trgovina
121

Adresa:

Naš sajt koristi kolačiće. Klikom na "Slažem se" ili nastavkom korišćenja sajta slažete se za upotrebom kolačića. Ukoliko se ne slažete, možete promeniti podešavanja u vašem pretraživaču.

Više informacija