Napravite Mojtrg nalog i dobijte 5.000 dinara!

Majka drži bebu u naručju

Kako zaraditi od kuće - poslovi za mame

Puno je majki koje, ukoliko su prethodno bile zaposlene, tokom ili nakon porodiljskog odsustva žele da rade i zarade bet365, a istovremeno budu kod kuće. Neke od njih nisu ni radile i žele da se posvete majčinstvu i domaćinstvu, a ako za to postoji mogućnost - rado bi istovremeno i radile od kuće. Posao od kuće za mame je u modernom dobu, koje pruža uslove za ovakav rad, vrlo ostvarljiv i često tražen.  

Višegodišnjim iskustvom, Moj Trg platforma za oglašavanje, uvidela je potrebu majki da rade od kuće, te je i ovo bio jedan od razloga zbog koga smo posebno mesto na platformi posvetili radu od kuće. Ovde se redovno postavljaju oglasi za posao od kuće za mame, a i mame postavljaju oglase tražeći poslodavca za rad od kuće

Uočili smo kakav je najčešće posao za mame od kuće, odnosno šta mame mogu da rade od kuće, te ćemo i vama to predstaviti u narednim redovima. 

Blogerka - odličan posao za kreativne mame

Ništa ne može nadmašiti osećaj da ste “sam svoj šef”, radeći po sopstvenom planu i ciljevima. Kreiranje bloga pruža upravo tu vrstu zadovoljstva. Ovo je kreativan posao i jedino što je važno da bi blog bio uspešan jeste da ima interesantan i kvalitetan sadržaj

Posao za mame od kuće u vidu bloginga zahteva samo nekoliko trikova i veština (lepo izražavanje, poznavanje tehnologije i kvalitetna neophodna oprema) i ljubav prema temi o kojoj ćete objavljivati blogove. 

Ovo vremenom može postati sjajan posao od kuće za mame jer može proizvesti odličnu zaradu, ali i zadovoljstvo. Formu bloga (pisanje, video, fotografije, podkast…) treba birati u skladu sa temom bloga i sopstvenim mogućnostima i preferencijama. 

Freelance pisac - posao za mame koje uživaju u pisanju

Freelance je moderan pojam koji se odnosi na rad po projektu, a ne stalno zaposlenje. Svaka mama koja voli da piše (posebno ukoliko ima dobro znanje stranog jezika), može raditi kao pisac sadržaja od kuće. Dovoljno je pretražiti oglase na našoj platformi kako bi se uvidelo koliko je ovo tražen posao.

Pisnje blogova za druge, za razliku od pisanja za sebe, vodi do momentalne i sigurne zarade. Sem blogova, mogu se pisati i opisi proizvoda, saopštenja i može se kreirati sadržaj za društvene mreže. 

Svaka mama koja je voljna da se posveti edukaciji na ovu temu (na Internetu može pronaći sav potreban edukativni materijal) i uživa u pisanju, a ima i talenta za to - ovako može ostvariti odličnu zaradu - i to od kuće!

Podučavanje od kuće - posao za mame koje su stručne u nekoj oblasti

Podučavanje istovremeno može biti zabavno, a i doneti sjajnu zaradu. Ovo je posao od kuće za mame koje imaju visoka znanja iz određene oblasti. Bilo da je reč o odličnom znanju nekog stranog jezika, bet at home uvežbanoj veštini heklanja ili znanju iz oblasti hemije - mama može da zaradi od kuće držeći časove - online ili uživo. 

Online podučavanje je sve popularniji način, ali ni popularnost časova kod kuće ne jenjava. Sve što je potrebno je znanje, volja, a zatim postavljanje kvalitetno napisanog oglasa - sigurno će se ubrzo javiti kandidati koji su zainteresovani za časove. 

Žena sedi za računarom i radi

Učestvovanje u online fokus grupama - redak, ali najlakši posao od kuće za mame

Manje popularno i traženo, ali definitivno i odličan način da se zaradi, jeste da se učestvuje u online fokus grupama. Svaka ozbiljna kompanija će pre lansiranja određenog proizvoda ili predstavljanja usluge koju nudi na tržištu uraditi istraživanje o tome da li je proizvod uopšte potreban, kakav on treba da bude itd. 

To istraživanje podrazumeva i sastavljanje fokus grupe, koje se često obavlja online. Svaka mama može od kuće učestvovati u fokus grupama i na taj način ostvariti zaradu. Sve što je potrebno su svakodnevno praćenje oglasa iz ove oblasti i tehničke mogućnosti (računar i Internet konekcija, a možda i kamera). 

Online prodaja - posao od kuće za mame koje imaju smisla za trgovinu

Preprodavanje proizvoda ili pravljenje sopstvenog, a zatim prodavanje putem Interneta, još jedan je od odličnih načina na koji mame mogu zaraditi od kuće - ako imaju smisla i ideju za biznis. 

Od prodaje sopstvenih ili detetovih stvari koje se više ne nose i ne koriste, preko kreiranja sopstvenog proizvoda, do kupovine određenih proizvoda, a zatim njihovog lansiranja na tržište po višoj ceni (preprodavanja) - ideja za online biznis je zaista mnogo. 

Potrebna je ideja i, naravno, poznavanje pravne regulacije online trgovine. Korišćenjem prostora online oglasa ili kreiranjem sopstvenog sajta mame od kuće mogu postavljati proizvode, a zatim ih slati na adrese kupaca i tako ostvariti zaradu. 

Virtualni asistent - moderan posao od kuće koji mame mogu odlično da rade

Svaka mama ima veštine organizacije vremena na vrhunskom nivou. Upravo je to ono što je najpoželjnija odlika svakog asistenta. U ranijim vremenima, asistent je morao da bude konstantno uz osobu za koju radi, ali to se, srećom po mame koje rade od kuće, u modernim vremenima promenilo.

Postoje zadaci koji se mogu izvršiti online putem (rezervacija smeštaja, dogovaranje sastanaka, vođenje mailova i podsećanje na plan rada, vođenje društvenih mreža itd). Upravo zato su virtualni asistenti, koji mogu raditi od kuće - sve traženiji. Mame su se pokazale kao odlične u ovim poslovima! 

Ovo su samo neki od najčešćih poslova i načina na koji mame od kuće ostvaruju zaradu. Nema sumnje da na ovoj listi, svaka mama može pronaći onaj posao koji joj najviše “leži”. Ne oklevajte i već danas brzo i jednostavno postavite oglas - želimo vam puno sreće u pronalasku posla!

Ka vrhu

Naš sajt koristi kolačiće. Klikom na "Slažem se" ili nastavkom korišćenja sajta slažete se za upotrebom kolačića. Ukoliko se ne slažete, možete promeniti podešavanja u vašem pretraživaču.

Više informacija