Napravite Mojtrg nalog i dobijte 5.000 dinara!

Devojka se igra sa detetom

Šta očekivati i kako se pripremiti za čuvanje dece u inostranstvu

Čuvanje dece u inostranstvu odličan je način da se zaradi, neko vreme živi u inostranstvu i tako stekne novo i veliko iskustvo, ali i radi divan posao koji mnoge ispunjava srećom i zadovoljstvom. 

Ipak, ne treba živeti u oblacima -  čuvanje dece u inostranim državama nije nimalo lak zadatak! Vrlo je odgovoran, a može biti i naporan. Pošto je u inostranstvu, sa sobom donosi još više poteškoća - navikavanje na život u stranom okruženju, pričanje stranog jezika i udaljenost od kuće i bližnjih.

Ipak, kada je u pitanju čuvanje dece posao može biti i izuzetno lep. Posebno za one koji uživaju u društvu dece i već imaju iskustva na ovom polju. 

No, pređimo na ključnu stvar - informisanje o svemu u vezi sa ovim poslom. U redovima pred vama saznajte kako da pronađete posao, kako se pripremiti za čuvanje dece van vaše rodne zemlje i šta možete očekivati od ovog iskustva.

Kako brzo pronaći posao za čuvanje dece u inostranstvu

MojTrg platforma za oglašavanje prepoznala je potrebu mnogih da pronađu posao čuvanja dece u inostranstvu, te je za ove potrebe na svojoj popularnoj platformi kreirala posebno mesto za vaše oglase! 

Kada je u pitanju čuvanje dece oglasi se postavljaju svakodnevno, pa smo sigurni da ćete i vi brzo pronaći ovaj posao za kojim tragate ili pouzdanu dadilju za čuvanje dece. Upravo oglasi za čuvanje dece u drugim državama predstavljaju najbrži način da pronađete posao.

Savetujemo da, pre svega, pretražite sve oglase na kojima se traži osoba za čuvanje dece van Srbije. U odnosu na svoje lične preferencije (zemlja u koju biste voleli da odete da čuvate decu, nivo plate koji je naveden, ili šta god je ono što je odraz vaše želje), odaberite odgovarajuće oglase i pošaljite svoju biografiju oglašivačima, odnosno roditeljima koji traže dadilju.

Navedite prethodna iskustva u čuvanju dece, a ako ih nemate, onda barem iskustva u čuvanju mališana iz rodbine. Osim toga, obavezno navedite i koje jezike govorite i na kom nivou. Ukoliko ovako ne uspete da pronađete željeni posao: brzo i jednostavno postavite svoj oglas u kome ćete svetu objaviti da želite da čuvate decu u inostranstvu! 

Što detaljniji i temeljniji budete u uređivanju oglasa, to će veća verovatnoća biti da vas roditelji kontaktiraju i baš vama ponude da čuvate njihovu decu u inostranstvu. 

Mala devojčica čita knjigu

Kako se se pripremiti za odlazak u inostranstvo radi čuvanja dece

Pronašli ste posao u inostranstvu, a sada je vreme da se pripremite, otputujete i započnete svoj prvi radni dan...

Pitanje je: kako se pripremiti?

Pre svega, tu su pakovanje i pronalaženje smeštaja

Raspitajte se da li bi roditelji deteta koje ćete čuvati mogli da vam pronađu mesto gde ćete živeti. Ukoliko to učine - odlično! Ukoliko nisu u mogućnosti da to učine, na vama je da pronađete smeštaj putem Interneta. Obavezno se čujte sa vlasnikom smeštaja koji ste odabrali i dogovorite sve uslove i detalje u vezi sa smeštajem pre nego što otputujete. 

Spakujte se temeljno, ali ne preterujte - ne nosite ceo život sa sobom,ukoliko ne planirate da se definitivno i za stalno preselite u grad u koji ste se uputili. 

Istražite lokaciju na kojoj ćete biti smešteni i lokaciju u kojoj ćete raditi. Proučite način života u gradu i saznajte što više o njemu pre nego što se u njega uputite. Bićete spremniji i znaćete šta vas čeka. 

Pretpostavljamo da ste intervju za posao obavili online, ali ako niste - dobro se pripremite sa intervju uživo. Nije važno da samo roditelji shvate da ste pouzdana i odgovorna dadilja, već i da se svidite detetu koje ćete čuvati u inostranstvu. 

Šta očekivati od čuvanja dece u inostranstvu?

Pre svega, jedno veliko i sjajno iskustvo.

ISkustva čuvanja dece u inostranstvu onih koji su se u ovome već oprobali uglavnom su vrlo pozitivna.

Većina ljudi koji se odluče da se upute van zemlje kako bi se oprobali u čuvanju dece u inostranstvu su mladi, kojima je ovo često prvi put da se sami izdržavaju i sami žive, daleko od roditelja, prijatelja i domovine.

Zato je ovo odličan način da se steknu veštine samostalnog života, a i zaradi više od džeparca - sasvim fina plata.  

Osim toga, od ovog iskustva, može se očekivati i sticanje boljih znanja i veština u oblasti čuvanja dece. Osim toga, stiče se nova, velika “crtica” u CV-u, kao i bolje znanje jezika zemlje u kojoj čuvate dete. 

Čuvanje dece na sat uglavnom se naplaćuje po satnici, a čuvanje po unapred dogovorenom radnom vremenu često podrazumeva fiksnu platu. Plaćanje ovog posla sasvim je korektno i u skladu je sa standardima zemlje u koju se uputite. 

Mnogi su nakon rada na čuvanju dece u inostranstvu postali deo porodice, a imati prijatelje u inostranstvu zaista obogaćuje život! 

Nećemo ni spominjati to da sam posao dadilje mnogi smatraju nekim od najlepših na svetu - pa je pozitivno okruženje i sticanje puno znanja i veština o deci još jedna stvar koja se može očekivati kao posledica čuvanja dece u inostranstvu. 

Pa, šta čekate?

 

Istražite oglase na MojTrg platformi ili postavite svoj! Sigurni smo da ćete steći sjajna iskustva i doživljaje koje ćete dugo prepričavati. 

Ka vrhu