Napravite Mojtrg nalog i dobijte 5.000 dinara!
Devojka se igra sa detetom

Šta očekivati i kako se pripremiti za čuvanje dece u inostranstvu

Čuvanje dece u inostranstvu odličan je način da se zaradi, neko vreme živi u inostranstvu i tako stekne novo i veliko iskustvo, ali i radi divan posao koji mnoge ispunjava srećom i zadovoljstvom. 

Ipak, ne treba živeti u oblacima -  čuvanje dece u inostranim državama nije nimalo lak zadatak! Vrlo je odgovoran, a može biti i naporan. Pošto je u inostranstvu, sa sobom donosi još više poteškoća - navikavanje na život u stranom okruženju, pričanje stranog jezika i udaljenost od kuće i bližnjih.

Ipak, kada je u pitanju čuvanje dece posao može biti i izuzetno lep. Posebno za one koji uživaju u društvu dece i već imaju iskustva na ovom polju. 

No, pređimo na ključnu stvar - informisanje o svemu u vezi sa ovim poslom. U redovima pred vama saznajte kako da pronađete posao, kako se pripremiti za čuvanje dece van vaše rodne zemlje i šta možete očekivati od ovog iskustva.

Kako brzo pronaći posao za čuvanje dece u inostranstvu

MojTrg platforma za oglašavanje prepoznala je potrebu mnogih da pronađu posao čuvanja dece u inostranstvu, te je za ove potrebe na svojoj popularnoj platformi kreirala posebno mesto za vaše oglase!

Kada je u pitanju čuvanje dece oglasi se postavljaju svakodnevno, pa smo sigurni da ćete i vi brzo pronaći ovaj posao za kojim tragate ili pouzdanu dadilju za čuvanje dece. Upravo oglasi za čuvanje dece u drugim državama predstavljaju najbrži način da pronađete posao.

Savetujemo da, pre svega, pretražite sve oglase na kojima se traži osoba za čuvanje dece van Srbije. U odnosu na svoje lične preferencije (zemlja u koju biste voleli da odete da čuvate decu, nivo plate koji je naveden, ili šta god je ono što je odraz vaše želje), odaberite odgovarajuće oglase i pošaljite svoju biografiju oglašivačima, odnosno roditeljima koji traže dadilju.

Navedite prethodna iskustva u čuvanju dece, a ako ih nemate, onda barem iskustva u čuvanju mališana iz rodbine. Osim toga, obavezno navedite i koje jezike govorite i na kom nivou. Ukoliko ovako ne uspete da pronađete željeni posao: brzo i jednostavno postavite svoj oglas u kome ćete svetu objaviti da želite da čuvate decu u inostranstvu! 

Što detaljniji i temeljniji budete u uređivanju oglasa, to će veća verovatnoća biti da vas roditelji kontaktiraju i baš vama ponude da čuvate njihovu decu u inostranstvu.

Mala devojčica čita knjigu

Kako se se pripremiti za odlazak u inostranstvo radi čuvanja dece

Pronašli ste posao u inostranstvu, a sada je vreme da se pripremite, otputujete i započnete svoj prvi radni dan...

Pitanje je: kako se pripremiti?

Pre svega, tu su pakovanje i pronalaženje smeštaja

Raspitajte se da li bi roditelji deteta koje ćete čuvati mogli da vam pronađu mesto gde ćete živeti. Ukoliko to učine - odlično! Ukoliko nisu u mogućnosti da to učine, na vama je da pronađete smeštaj putem Interneta. Obavezno se čujte sa vlasnikom smeštaja koji ste odabrali i dogovorite sve uslove i detalje u vezi sa smeštajem pre nego što otputujete. 

Spakujte se temeljno, ali ne preterujte - ne nosite ceo život sa sobom,ukoliko ne planirate da se definitivno i za stalno preselite u grad u koji ste se uputili.

Istražite lokaciju na kojoj ćete biti smešteni i lokaciju u kojoj ćete raditi. Proučite način života u gradu i saznajte što više o njemu pre nego što se u njega uputite. Bićete spremniji i znaćete šta vas čeka. 

Pretpostavljamo da ste intervju za posao obavili online, ali ako niste - dobro se pripremite sa intervju uživo. Nije važno da samo roditelji shvate da ste pouzdana i odgovorna dadilja, već i da se svidite detetu koje ćete čuvati u inostranstvu.

Šta očekivati od čuvanja dece u inostranstvu?

Pre svega, jedno veliko i sjajno iskustvo.

ISkustva čuvanja dece u inostranstvu onih koji su se u ovome već oprobali uglavnom su vrlo pozitivna.

Većina ljudi koji se odluče da se upute van zemlje kako bi se oprobali u čuvanju dece u inostranstvu su mladi, kojima je ovo često prvi put da se sami izdržavaju i sami žive, daleko od roditelja, prijatelja i domovine.

Zato je ovo odličan način da se steknu veštine samostalnog života, a i zaradi više od džeparca - sasvim fina plata.

Osim toga, od ovog iskustva, može se očekivati i sticanje boljih znanja i veština u oblasti čuvanja dece. Osim toga, stiče se nova, velika “crtica” u CV-u, kao i bolje znanje jezika zemlje u kojoj čuvate dete. 

Čuvanje dece na sat uglavnom se naplaćuje po satnici, a čuvanje po unapred dogovorenom radnom vremenu često podrazumeva fiksnu platu. Plaćanje ovog posla sasvim je korektno i u skladu je sa standardima zemlje u koju se uputite. 

Mnogi su nakon rada na čuvanju dece u inostranstvu postali deo porodice, a imati prijatelje u inostranstvu zaista obogaćuje život! 

Nećemo ni spominjati to da sam posao dadilje mnogi smatraju nekim od najlepših na svetu - pa je pozitivno okruženje i sticanje puno znanja i veština o deci još jedna stvar koja se može očekivati kao posledica čuvanja dece u inostranstvu. 

Pa, šta čekate?

Istražite oglase na MojTrg platformi ili postavite svoj! Sigurni smo da ćete steći sjajna iskustva i doživljaje koje ćete dugo prepričavati.

Ka vrhu

Naš sajt koristi kolačiće. Klikom na "Slažem se" ili nastavkom korišćenja sajta slažete se za upotrebom kolačića. Ukoliko se ne slažete, možete promeniti podešavanja u vašem pretraživaču.

Više informacija