auto tuning | Srbija | Vozila | Auto delovi i oprema

Auto tuning podrazumeva da jedan standardan model "nabudžite" da postane znatno bolji po raznim parametrima kako vizuelnim tako i funkcionalnim. Najčešće se tu misli na više konjskih snaga, spojlerima, fancy auspuhom itd. Ovde će biti više reči o tome, daćemo savete za auto tuning a takođe možete pronaći oglase za prodaju koji će vam moći pomoći da realizujete vaš auto tuning. Stay tuned!

Auto tuning i perfomanse - osnovne informacije

Većini korisnika sasvim odgovara da voze klasičan model auta koji je u ponudi. Ali kao i u svim segmentima uvek postoji određeni broj korisnika kojima standardno nije dovoljno dobro. Žele nešto više i nešto pomoću čega će se izdvojiti u odnosu na druge ali pre svega pružiti sebi zadovoljstvo. To isto nudi auto tuning. 

Auto tuning predstavlja poboljšanje opštih performansi automobila kao odgovor na želje korisnika. Kod auto tuninga ponekad korisnici imaju pogrešna razmišljanja koja ih navode na pogrešne odluke, a pod tim mislimo na odabir pogrešnih delova za svoje potrebe. Zbog ovog je važno za auto tuning da korisnici znaju koji je njihov cilj i koja auto tuning oprema im je potrebna da bi to ostvarili. 

Sigurnost kao najbitniji parametar

Kada govorimo o poboljšanju opštih performansi auto tuning bi trebalo uvek da stavi na prvo mesto sigurnost dok poboljšava tri osnovne performanse što su ubrzanje, skretanje i usporenje sa pravim balansom između ta tri elementa. Na primer, kada se ne uradi dobar auto tuning i poveća samo snaga motora, neadekvatnost može da se oseti u kočenju ili suspenziji što se pre toga nije moglo zapaziti. Takođe, kada se povećava snaga motora pri većoj brzini obrtaja (rpm), ukoliko snaga na na niže-srednjim obrtajima motora ostane ista kao pre, zbog promene u isporuci snage vozač može da stekne utisak da je vozilo izgubilo snagu u nisko-srednjim obrtajima motora. Zamena samog jednog dela može da poveća pritisak i ošteti neki drugi deo vremenom i zato je od izuzetne važnosti da se održava dobar odnos između različitih delova da bi se povećale sigurnosne performanse i da bi auto tuning bio uspešan.

Automobili neće postati brzi tako što jednostavno nabacate nove delove u isti. Potrebno je da razumete svoje zahteve i onda da uradite auto tuning u skladu sa istim. Ovo isto može da se primeni u povećanju snage motora. Postoji mnogo načina da bi se dobila veća snaga ali u zavisnosti da li želite veliki peak snage ili želite niski obrtni momenat motora za udobnu uličnu vožnju, izbor delova će biti drugačiji kao i redosled procesa koji moraju da budu kompletirani za taj auto tuning. Da biste efikasno znali koji put da izaberete, važno je da razumete kako motor i delovi funkcionišu. Tada će auto tuning dati rezultat kakav ste želeli. Verujemo da na stranici Auto tuning ponuda opreme na prodaju mogu pomoći u tome.


Ka vrhu