GPS navigacija | Srbija | Vozila | Auto delovi i oprema

Nekada je GPS navigacija bila sastavni deo opreme samo skupih vozila i to je bio kao neki stvar prestiža. Danas, sa razvojem tehnologije, situacija je potpuno drugačija. Sada i vlasnici polovnih automobila jeftinije kategorije imaju često GPS uređaj u svojim automobilima da bi se lakše snalazili kako u većem gradu tako i na putovanjima van grada. Na stranici GPS navigacija možete videti oglase gde se prodaje GPS navigacija različitih proizvođača i odabrati model koji vam cenovno odgovara.

GPS navigacija - osnovne informacije za kupovinu

Na Mojtrg.rs se prodaju sami uređaji za GPS navigaciju a pored te opcije vlasnici vozila mogu da imaju GPS navigaciju ukoliko njihov auto ima fabrički ugrađenu navigaciju.

Fabrički sistemi navigacije

Prednosti

Ugrađeni navigacioni sistem se sviđa korisnicima koji vole hi tech izgleda, koji je integrisan u enterijer samog automobila. Ovi sistemi obično imaju veće ekrane koji su ugrađeni na centralno mesto i gde vozač ima lepu preglednost i laku mogućnost dobijanja informacija. Fabrički ugrađeni navigacioni sistemi obično imaju bolji GPS signal od opreme koja se naknadno kupuje. Takođe, automobili koji imaju već ugrađenu navigaciju mogu da dobiju na vrednosti. Takođe, pošto je to deo opreme automobila potpada pod garanciju a i lopovima će biti teže da ga ukradu za razliku od pokretne navigacije. Za razliku od smartfon aplikacije za navigaciju, GPS navigacija radi i bez potrebe da imate Internet u kolima.

Nedostaci

Najčešće se svode na cenu (koja se plaća kroz veću cenu automobila), na cenu koja se plaća za ažuriranja mapa i što neki sistemi imaju određena ograničenja kao što su nemogućnost unosa podataka dok vozite.

Smartfon-pokretna GPS navigacija

Pokretna GPS navigacija - Prednosti

Danas skoro svako ima pametni telefon na koji može da instalira aplikaciju sa navigacijom. Te aplikacije imaju mogućnost i mapa u offline režimu rada. Na taj način ne moraju da imaju 2 uređaja, već po ceni 1 uređaja dobiju više funkcija.

Pokretna GPS navigacija - Nedostatak

GPS uređaji su obično precizniji kada je reč o navigaciji pogotovo u zabačenim mestima.

Takođe, GPS navigacija pre svega putem smartfon aplikacija pruža i druge korisne informacije šta posetiti uz put, najbližu benzinsku pumpu itd.

Kada gledate oglase za prodaju GPS navigacije, fokusirajte se na one oglase sa proverenom markom, ako daju garanciju na uređaj, proverite kada je uređaj napravljen i koliko su dobre mape za naše područje i za područja za koje ste zainteresovani kao i da li se plaća ažuriranje baze mapa. 


Ka vrhu