Kamper | Srbija | Vozila | Kamp prikolice

Kamper

Putnici se često dele na 2 kategorije - oni koji vole komfor i odsedaju u hotelu, najčešće prepuštajući organizaciju turističkoj agenciji i oni koji vole da sami planiraju svoje putovanje i da ne idu preko agencije. Od ovih drugih putnika određeni broj želi još veći slobodu a to je da odsednu gde god žele i kad god žele a to je moguće ako imaju kamper.

Kamper - osnovne informacije

Mnogi su verovatno pomislili nekad da bi bilo dobro da imaju tu slobodu da budu gospodari svog vremena za vreme putovanja (kao i u svim drugim sferama života). Tako da u nekom momentu ljudi požele da iskuse putovanje sa kamp prikolicom ili kamperom. Dok su kamp kućice pre svega namenjene onima koji žele da budu stacionarini u kamp naselju, kamper je namenjen onima koji ne moraju po svaku cenu da budu u kamp naselju vec mogu da budu gde god.

Kamper je zapravo pokretan stan u okviru auta dok je kamp kućica fizički izdvojena od vašeg automobila i jedna od najbitnijih ako ne i najbitnija razlika je da putnici ne mogu da budu u kamp kućici dok se vozilo kreće, samo kada stoji. Za razliku od kamp kućice, putnici mogu da uživaju u svom pokretnom stanu ako imaju kamper i dok su u pokretu.

Kamper - cena

Kamper može da izgleda kao soba u hotelu sa 5 zvezdica a može da izgleda i kao soba u hostelu. Takođe, kamper će imati različitu cenu i u odnosu koliko osoba može da se smesti u njemu. Što više putnika, veći su i gabariti. Koliko para toliko i muzike, kao i uvek. Pored opremljenosti kampera i broja putnika koji mogu da stanu, cena zavisi i od godine proizvodnje, pa tako stariji koštaju par hiljada evra dok se novijim kamperima cene kreću u nekoliko desetina hiljada evra.

Kamper - kupovina ili iznajmljivanje

Kao i kod klasičnih nekretnina ili automobila, koje su najčešće investicije i spadaju u red najvećih i kada je reč o kamperima postavlja se pitanje da li je pametnije da se kupi kamper ili da se iznajmi kamper. To najviše zavisi o toga koliko često planirate da ga koristite. Ukoliko želite da vam to postane način života, da budete kao nomadi i da istražujete mnoge predele ali i da dobijete na fleksibilnosti kada posetite rodbinu koja nema puno smeštajnih kapaciteta a pritom imate mogućnosti kupovina može biti dobra opcija. Pored toga, kada imate svoj kamper možete i nekom da ga iznajmite. 

Za veliku većinu korisnika iznajmljivanje kampera je bolja opcija To su oni koji žele da vide kakvoje je letovanje ili proputovanje kada imaju kamper i možda to žele da ponove svega par puta.


Ka vrhu