Mali auto
Sedan
Hedžbek
Karavan
Kupe
Kabriolet
SUV
Minivan

Kombajn - oglasi za prodaju novih i polovnih kombajna. Za svačiji džep.

Kombajn je svakako jedna od najkorisnijih poljoprivrednih mašina. I vrlo često i najskuplja. Pronađite oglase za prodaju najpopularnijih brendova kombajna poput John Deer, Deutz Fahr, Claas, Merkur, Case IH, New Holland, Masey Ferguson, Zmaj, IMT itd. Filtrirajte oglase i pronađite kombajn koja vam odgovara.

21 feb 09:52 Kombajni , Novi Sad , Bečej

Korpe za kombajn

400 EUR

16 sep 17:58 Kombajni , Zrenjanin

Berac kukuruz

2 600 EUR

11 sep 14:38 Kombajni , Niš

Massey Ferguson 307

7 000 EUR

Kombajn - osnovne informacije


Kombajn je poljoprivredna mašina koja se koristi za žetvu. Ime je dobio od engleske reči combine jer kombinuje tri posebne operacije a to su žetva, vršidba i završno razdvajanje zrna od slame i pleve i to u jednom procesu.

Do kraja 19. veka poljoprivrednici su sve te operacije ručno da bi tokom 20. veka razne preteče kombajna doživljavao svoj razvoj da bi na kraju dobili kombajn kakav poznajemo danas. Prve verzije su vučene od strane konja, pa zatim od parne mašine pa sredinom prošlog veka od strane traktora da bi na kraju kombajn dobio sopstveni pogon. Današnji kombajn višestruko povećava brzina i prinos žetve jer se smanjuje gubitak i lom zrna i dobija veća čistoća zrna.

Kombajn - saveti za prodaju


Kada odlučite da prodate svoj kombajn uložite određeno vreme u pravljenje dobrog oglasa. Ipak prodajete proizvod koji dosta košta i koji se ne kupuje često. U oglasu navedite sve informacije koje mogu da zanimaju korisnika koji žele da kupe kombajn. Možete navesti cenu ili da stavite da je cena stvar dogovora ako vam nije problem da vas dosta ljudi zovu i ili kontaktiraju preko sajta. U informacija pored specifikacije kombajna i datuma proizvodnje, brenda i tome slično navedite informacije iz realnih uslova poslovanja i korišćenja. Na primer, za koje je aktivnosti ste ga najviše koristili. Bitna stvar koja utiče na više interesenata su dobre slike kombajna a možete razmisliti i staviti link ka video klipu da se korisnici upoznaju sa kombjanom i na taj način. S obzirom da kombajn učestvuje u radnom intenzivnim procesima od posebnog je značaja da imate urednu dokumentaciju o servisiranju vašeg kombajna kako bi potencijalni kupci znali na koji način ste održavali vaš kombajn i da li će uskoro morati da ulože neka sredstva u neki deo. Isto je važno da pokažete da imate temeljna znanja o vašem kombajnu jer će to uliti sigurnost kod interesenata da ste osoba od poverenja.


Ako posedujete kombajn koji vam više nije potreban i želite da ga prodate, na Mojtrg.rs možete da postavite besplatan oglas i najlakše dodjete do potencijalnih kupaca.Ka vrhu

Naš sajt koristi kolačiće. Klikom na "Slažem se" ili nastavkom korišćenja sajta slažete se za upotrebom kolačića. Ukoliko se ne slažete, možete promeniti podešavanja u vašem pretraživaču.

Više informacija